REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najbolj osamljen predsednik na svetu: Pojavil se je video, ki kaže njegov fiasko. Kaj takega še ni bilo videti!

Najbolj osamljen predsednik na svetu: Pojavil se je video, ki kaže njegov fiasko. Kaj takega še ni bilo videti!Predsednik Združenih držav je najbolj nepriljubljena oseba v državi, trdijo nekateri ameriški mediji. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Predsednik Združenih držav je najbolj nepriljubljena oseba v državi, ugotavljajo ameriški mediji.

Tako je ameriški predsednik Joe Biden te dni spet postal predmet posmehovanja mnogih Američanov.

»Joe Biden je zdaj najbolj nepriljubljena oseba v vsaki sobi, v katero vstopi, « je dejal voditelj Fox News Tucker Carlson.

Voditelj je gledalcem napovedal (glede posnetka, ki ga je nato predvajal), da »česa takega še niso videli«.

Po tem je sledil video posnetek, na katerem je videti zelo osamljenega Bidna, ki se potepa po Beli hiši, polni gostov, a so ga takrat vsi ignorirali, medtem ko se je okoli Baracka Obame, ki je nedvomno bil v središču pozornosti gostov sedanjega ameriškega predsednika - zbralo več ljudi.

Voditelj opozori na trenutek, ko obupani Biden poskuša pritegniti Obamovo pozornost tako, da mu položi roko na ramo.

Ko mu niti ta manever ni uspel, je glasno oslovil Obamo z: »Barack!«

Zaman.

Zdelo se je, kakor da je ameriški predsednik v resnici še vedno Obama, zgubljeni Biden pa tava kot pritepenec v lastni hiši, na lastni zabavi.

Seveda so kmalu na to temo nastale številne šale.

Med ostalim, da se Obama pogosto spozabi in Bidnu med pogovorom reče kar podpredsednik (ZDA), kot v času Obamovega predsedniškega mandata...

No, kasneje se je izkazalo, da je Biden, ki je v prvem video klipu videti nekoliko zgubljen v vesolju, v resnici mrzlično (in nekoliko nerodno) iskal notranjo ministrico Deb Haaland.

Dogajanje je marsikoga spomnilo na podobne, nepozabne prigode Bidnovega predhodnika v Ovalni pisarni.

Na primer, kako se je Donald Trump osmešil na srečanju skupine G20 v Argentini leta 2018.

Ali pa, kako je prešerno razpoloženi Trump popestril božič z nagovorom Pelestincev in Izraela...

Bilo je tudi nekaj takih, ki so spomnili na nesmisel Bidnovih groženj, da bo z zavezniki z Zahoda Rusijo vrnil v 19. stoletje.

Ob tem so spomnili na zgodovinska dejstva oziroma - zemljevid tedanjega Ruskega cesarstva.

Twitter je (znova) cenzuriral in izbrisal s svetovnega spleta prvoten tvit, ki je nevedneže spomnil na zgodovinska dejstva in ob objavi delnega zemljevida Evrope in Azije tudi slikovno prikazal, kako je bil v resnici videti Ruski imperij v 19. stoletju, kamor želi Biden z zavezniki iz Evropske unije vrniti sedanjo Rusijo... Zato sedaj objavljamo - posnetek zaslona. Vir: Twitter

Voditelj Fox Newsa je odmevni prispevek naposled končal z za gledalce tolažilno pripombo, češ da je Bidnu je na koncu vendarle uspelo pritegniti pozornost tudi drugih udeležencev sprejema v Beli hiši, ko se je odpravil pozdraviti ljudi v sobi...

Delite članek