REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

MWM: Ukrajina nezadovoljna z ameriškimi bojnimi vozili »Bradley«

MWM: Ukrajina nezadovoljna z ameriškimi bojnimi vozili »Bradley«Vozilo »Bradley« se v Ukrajini ni obneslo. Vir: MWM, posnetek zaslona, X

Ukrajinsko vojaško osebje izraža vse večje nezadovoljstvo z ameriškimi bojnimi vozili pehote vrste »Bradley« po velikih izgubah, ki so jih utrpele enote ukrajinske vojske, ki upravljajo ta vozila.

O tem piše revija Military Watch Magazine.

Kot je poročal CNN, so bila ta vozila »konica kopja« v neuspeli ukrajinski protiofenzivi.

Uničeni Bradleyi
Uničeni ameriški tanki »Bradley«. Vir: Posnetek zaslona, X

Publikacija poudarja, da je bilo v bojih poškodovanih in uničenih na desetine vozil, zaradi česar je na fronti ostalo le še omejena količina teh ameriških bojnih vozil pehote.

Ukrajinske posadke so še posebej kritične do nezmožnosti vozil, da se spoprimejo s težkimi zimskimi razmerami in nad slabim stanjem nekaterih bojnih vozil pehote, ki izvirajo iz ZDA.

Od približno 200 »Bradleyjev«, ki so bili dostavljeni v Ukrajino tekom petih mesecev, jih je bilo več kot 80 izgubljenih v boju.

Težave z bojnimi lastnostmi vozil, zlasti z njihovo zelo omejeno oklepno zaščito za boj proti oboroženim silam Ruske federacije, se povečujejo z naraščajočim pomanjkanjem streliva v enotah, ki upravljajo s temi bojnimi vozili pehote, ugotavlja Military Watch Magazine.

Med nenehnimi vprašanji o bojnih zmogljivostih ameriških vozil vrste »Bradley« je pozornost medijev pritegnil videoposnetek, ki prikazuje ukrajinsko posadko, kako popravlja eno od vozil na čelnih položajih na spornih območjih Donbasa, na oklepu pa so vidni nacistični simboli.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek