REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk: Verjetno nihče od nas zaradi umetne inteligence ne bo imel službe, politično korektna AI pa bi lahko uničila človeštvo

Musk: Verjetno nihče od nas zaradi umetne inteligence ne bo imel službe, politično korektna AI pa bi lahko uničila človeštvoMusk je v začetku tega leta izjavil, da bo do leta 2026 na voljo umetna inteligenca, ki bo pametnejša od ljudi. Vir: Posnetek zaslona, X

Verjetno zaradi razvoja umetne inteligence (AI) v prihodnosti nihče od nas ne bo imel službe, problem pa bo iskanje smisla obstoja, je dejal ameriški podjetnik Elon Musk.

V govoru prek spletne kamere na konferenci VivaTech v Parizu je poudaril, da so za uresničitev takšnega scenarija nujni »univerzalni visoki dohodki« in prihodnost, v kateri ne bo pomanjkanja blaga in storitev.

Po Muskovi viziji bodo ljudje še vedno lahko delali, če bodo želeli, a jim ne bo treba.

Verjetno zaradi razvoja umetne inteligence (AI) v prihodnosti nihče od nas ne bo imel službe, problem pa bo iskanje smisla obstoja, je dejal ameriški podjetnik Elon Musk.

»Če boste želeli opravljati delo, ki je neke vrste hobi, ga boste lahko, a umetna inteligenca in roboti vam bodo nabavili vse dobrine in opravili vse storitve, ki jih potrebujete,« je dejal lastnik podjetja Tesla.

Ob tem je izjavil, da ga skrbi razvoj umetne inteligence, in starše pozval, naj svojim otrokom omejijo dostop do družbenih medijev, saj so te platforme »programirane z umetno inteligenco, ki dvigne dopamin do maksimuma«.

Musk je v začetku tega leta izjavil, da bo do leta 2026 na voljo umetna inteligenca, ki bo pametnejša od ljudi.

Elon Musk svari tudi pred umetno inteligenco, ki ne bo posvečena iskanju resnice: »Umetna inteligenca, ki bi bila usposobljena za politično korektnost, bi lahko ugotovila, da bi bil najboljši način za onemogočanje napačnega spolnega poimenovanja ljudi ta, da uniči vse ljudi.«

Izvršni direktor podjetja Baidu Robin Li je včeraj na konferenci VivaTech povedal, da so današnji najmočnejši modeli AI še daleč od ravni človeške inteligence.

Li verjame, da bo trajalo vsaj 10 let, da bo umetna inteligenca prehitela človeško inteligenco.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek