REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk mimogrede zaslužil še 10 milijonov dolarjev

Musk mimogrede zaslužil še 10 milijonov dolarjevElon Musk, foto: Flicker

Že tako bogati Elon Musk, znan predvsem kot prvi mož proizvajalca električnih avtomobilov Tesla, je v le petih dneh prodal 20.000 metalcev ognja in zaslužil zajetnih 10 milijonov dolarjev. Metalce ognja, ki jih opremil z napisom "Poživijo vsako zabavo", je prodajal po 500 dolarjev, vsakega pa je opremil s serijsko številko in gasilnim aparatom.

Akcija se je rodila iz šale, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Decembra lani se je namreč Musk pošalil, da se bo v primeru, da mu uspe prek svojega podjetja Boring Company prodati 50.000 basebalskih čepic, v naslednjem koraku lotil prodaje metalcev ognja.

Metalec ognja prodaja Muskovo podjetje po ceni 500 dolarjev, foto: THE BORING COMPANY

Do tega je kmalu prišlo in podjetnik, ki vodi tudi proizvajalca vesoljskih plovil SpaceX, je v teh dneh na družbenem omrežju Instragram objavil video posnetek, v katerem vihti napravo.

S podjetjem Boring Company želi Musk pravzaprav z gradnjo predorov pod ameriškimi mesti rešiti problem prometnega kaosa in tako revolucionirati prevoz potnikov. A doslej še ni storil prav veliko v tej smeri.

Prodajo metalcev ognja tako številni vidijo kot manever odvračanja pozornosti, medtem ko se Tesla sooča s proizvodnimi težavami pri svojem prvem cenovno ugodnem modelu električnega avtomobila 3.