REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mafija v Italiji zahteva od voznikov reševalnih vozil izključitev siren - ker strašijo prodajalce mamil

Mafija v Italiji zahteva od voznikov reševalnih vozil izključitev siren - ker strašijo prodajalce mamilAmbulantno vozilo v Neaplju. Vir: Twitter

Sliši se kakor iz Zabavnikove rubike Saj ni res, pa je, pa vendar - je res: mafija v Italiji zahteva od voznikov reševalnih vozil izključitev siren, ker - strašijo kupce in prodajalce mamil.

Kljub temu da v Italiji pravkar poteka velik process proti mafijcem so namreč ti na terenu še kako prisotni.

Ker naj bi se v skupnostih okoli Neaplja zgodilo več grozljivih incidentov, lokalni vozniki reševalnih vozil zdaj zahtevajo policijsko zaščito pred zlorabo mafije, zakonodajalci pa vlado v Rimu pozivajo, naj začne celovit boj proti lokalni tajni kriminalni združbi Camorra.

Italijanska mafija je namreč voznikom reševalnih vozil v Neaplju naročila, naj prenehajo uporabljati sirene in utripajoče luči, ker te spravljajo ob živce njihove dilerje oziroma ulične trgovce z mamili, saj sirene reševalcev strašijo tako prodajalce kot kupce mamil.

Eden od zadnjih incidentov se je zgodil prejšnjo soboto.

Tedaj sta dva člana bande na motorju prestregla reševalca v vozilu in grozila, da bosta ubila voznika, ker je imel sireno vklopljeno med vožnjo v južni del mesta, kamor je bil namenjen po nujnem klicu na pomoč.

Ob boku vozila naj bi se na velikem motorju nenadoma prikazala dva moška, ​​ki sta pozornost voznika pritegnila s trkanjem na okno.

Ob boku vozilu naj bi se na velikem motorju nenadoma prikazala dva moška, ​​ki sta pozornost voznika pritegnila s trkanjem po okno. 'Ali niste razumeli, da tukaj ne morete uporabljati svoje sirene? Izklopite jo ali pa vas bomo ustrelili,' naj bi rekel eden od moških.

»Ali niste razumeli, da tukaj ne morete uporabljati svoje sirene? Izklopite jo ali pa vas bomo ustrelili,« naj bi rekel eden od moških.

Po tem je moral voznik prositi policijo, naj ga pospremi skozi območje nazaj na varno.

Mafijce v Neaplju naj bi namreč zavijanje siren še posebej jezilo, saj to zavijanje straši kupce in prodajalce droge, ki jo razpečujejo po mestu.

»Ukazano nam je že bilo, da naj siren ne uporabljamo še v drugih soseskah, vključno s Sanito in Traiano, kjer lokalno reševalno vozilo vklopi sireno šele, ko zapusti območje,« je dejal Manuel Ruggiero, zdravnik za nujne primere in lokalni vodja skupine, ki se bori proti nasiljem nad zdravniki.

Po poročanju Daily Maila je Neapelj v zadnjih treh letih zabeležil 300 primerov nasilja nad zdravniki, ob tem pa je samo 17 reševalnih vozil za področje, v katerem živi milijon ljudi bistveno premalo za primerno opravljanje te službe.

Poslanec lokalnega parlamenta Alessandro Amitrano je pozval tudi k večji zaščiti voznikov reševalnih vozil pred člani mafijskih tolp, ki očitno menijo, da so nad zakonom.

Zdi se, da jim je meja le modro nebo.

Delite članek