REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lastnica restavracije na Škotskem burno proslavljala smrt kraljice Elizabete II., za las se je izognila linču Britancev

Lastnica restavracije na Škotskem burno proslavljala smrt kraljice Elizabete II., za las se je izognila linču BritancevPickettova je na svojem Facebook računu objavila video posnetek, na katerem jo je mogoče videti, kako drži napis »Kuščarica Liz je mrtva. Londonski most je padel«, medtem ko pleše in veseljači. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Jacki Pickett, lastnico ribje restavracije v majhnem mestecu na Škotskem višavju, ki je smrt britanske kraljice Elizabete II. proslavljala s škropljenjem mimoidočih s šampanjcem in plesom, so razjarjeni Britanci obmetavali z jajci, zato se je naposled tudi policija morala odzvati, da bi jo rešila pred linčem, poroča The Press and Journal.

Pickettova je na svojem Facebook računu objavila video posnetek, na katerem jo je mogoče videti, kako drži napis »Kuščarica Liz je mrtva. Londonski most je padel«, medtem ko pleše in veseljači, kar je pritegnilo ogorčenje in plaz negativnih komentarjev.

Nekateri so se želeli z njo celo fizično obračunati.

Na prizorišče je bilo poklicanih sedem policistov, da so pregnali jezno množico Britancev.

Lastnico majhne zalogajnice z ribami in krompirčkom, ki je v četrtek navdušeno slavila kraljičino smrt je nato obkrožila velika množica nezadovoljnih ljudi.

Incident se je zgodil, kot pišejo britanski mediji, pred zalogajnico protimonarhistov v vasi Muir of Ord v Škotskem višavju.

Sokrajani Pickettove so morali poklicali policijo, da je množico razgnala, njeno restavracijo pa zaprla.

Pickettovo je policija odpeljala domov, medtem ko so opazovalci glasno žvižgali.

Tiskovni predstavnik policije je dejal, da ni dokazov, da bi bilo storjeno kaznivo dejanje.

Zaradi jeznih odzivov Britancev je bila Pickettova nato prisiljena video posnetek izbrisati s svojega računa na Facebooku, vendar še naprej kroži po družbenih medijih.

Video posnetek je bil objavljen kmalu po tem, ko je Buckinghamska palača potrdila smrt britanske monarhinje, stare 96 let, ki je v četrtek okoli 18.30 ure po lokalnem času umrla v Balmoralu, gradu, ki je rezidenca britanske kraljeve družine na Škotskem.

Na Škotskem si sicer velik del prebivalstva želi odcepitve od Združenega kraljestva, škotska premierka Nicola Sturgeon pa je že konec letošnjega junija napovedala nov referendum o neodvisnosti, ki ga želi britanska vlada preprečiti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek