REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kristalna palača je bila znova tekmovališče

Kristalna palača v Ljubljani je bila danes prizorišče tretjega teka po stopnicah. Dogodka Alive Step Up se je udeležilo več kot 600 tekačev iz Slovenije in tujine. Naziv Kralj in Kraljica Kristalne palače - tekmovalci so trikrat pritekli na vrh - je pripadel Matjažu Mikloši v moški ter Karmen Klančnik in Veroniki Windisch v ženski konkurenci.

Mikloša je slavil že tretjič zapovrstjo, v ženski kategoriji pa sta si prvo mesto razdelili zdaj že trikratna zmagovalka Karmen Klančnik in Avstrijka Veronika Windisch.

Na enkratnem vzponu do 21. nadstropja, do katerega vodi 479 stopnic, sta si naziv princ in princesa Kristalne palače priborila Simon Novak v moški in Ana Čufer v ženski konkurenci.

Poleg odraslih so tekli tudi otroci, letnik 2006 in mlajši, svojo kategorijo so imeli tudi gasilci, za ogrevanje pred tekmovalnim delom so poskrbeli ambasadorji, med njimi Filip Kržišnik in Blaž Slanić iz F&B Acrobatics, kolesarke BTC City Ljubljana, igralka Antea Mramor, Andrej Težak Tešky in David Urankar, ki so prav tako tekmovali. S tekmovališč pa so pozdrave poslali smučarka Ana Drev, biatlonec Klemen Bauer in telovadci.

Športna prireditev je imela tudi letos dobrodelno noto. Izkupiček od prodanih prijavnin skupaj s prostovoljnimi prispevki bo namenjen nakupu igrač Pediatrične klinike v Ljubljani.

"Z dogodkom smo izjemno zadovoljni. V letošnjem letu se je dogodka prvič udeležilo precej tujcev, kar kaže na to, da postajamo mednarodno priznani. Nova kategorija se je izkazala za odlično, saj so otroci sam dogodek zelo popestrili, hkrati pa se je povečala tudi udeležba," je dejala organizatorka Živa Cesar.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek