REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kakšen spodrsljaj: eden najmočnejših politikov dal intervju v spodnjicah. Kaj ga je pa izdalo?

Kakšen spodrsljaj: eden najmočnejših politikov dal intervju v spodnjicah. Kaj ga je pa izdalo?Župan Antwerpna Bart De Wever med novoletnim intervjujem - v spodnjem perilu. Vir: Screenshot YouTube

Župana Antwerpna Barta De Weverja so novinarji med novoletnim intervjujem ujeli, da jim odgovarja na vprašanja - v spodnjem perilu.

Osramočenemu županu se je tako leto 2021 začelo z odbitim spodrsljajem, ki ga je zaznamoval na zelo neprijeten način.

Prelomnica med sproščenim klepetom se je zgodila v trenutku, ko je voditeljica lokalnega Radia 2 Kim Debrie tekom pogovora v živo Weaverja pohvalila, češ da si je odel lepo srajco, in ga nato nenadoma smeje vprašala, ali je mogoče, da ima namesto hlač oblečeno le spodnje perilo, poroča bruseljski Politico.

De Wever, v Belgiji sicer zelo vplivni vodja separatistične stranke Novo flamsko zavezništvo (N-VA) in eden najmočnejših belgijskih politikov, je naredil usodno napako, ko je med intervjujem odgovarjal na vprašanja z ogledalom za hrbtom, ki je opazovalcem razkrilo ne le barvo njegovih spodnjic ampak tudi njegova gola bedra in razgaljene noge.

»Kako to veste?« je na vprašanje novinarke zabodeno odvrnil De Wever.

Nato pa mu je kapnilo, da je njegovo pomanjkljivo toaleto razkrilo to, da se je usedel za računalnik - pred ogledalom.

»Nisem se zmenil za to. Novo leto se je začelo z zame zelo neprijetnim trenutkom. Dolgo se ga bom spominjal,« je sklenil ob koncu intervjuja.

Vodja francosko govorečega liberalnega Reformističnega gibanja (Mouvement réformateur) Georges-Louis Bouchez je nato še dodatno osmešil konzervativnega politika in svojega političnega nasprotnika, ko je prek družbenih omrežjih ponudil De Weverju kratke hlače v barvah - belgijske zastave.

Delite članek