REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ivanka Trump zapira svoje podjetje

Ivanka Trump zapira svoje podjetjeIvanka Trump

Hči ameriškega predsednika Ivanka Trump je v torek sporočila, da zapira svoje podjetje oziroma blagovno znamko za oblačila, obutev, nakit in bižuterijo, ker se namerava v celoti posvetiti svojemu delu svetovalke predsednika ZDA Donalda Trumpa. Zakaj se je za ta korak odločila, v tem trenutku ni povsem jasno.

Ugibanja, zakaj se je resnično odločila za tak korak, se nadaljujejo.

Proizvodi z njeno znamko so se leta 2016 dobro prodajali, nato zaradi očetovih politik malce slabše, ampak le v ZDA, kjer sta se prodaji odpovedali trgovini Nordstrom in Neiman Marcus. Pred kratkim je prodajo ukinila trgovska veriga v Kanadi, drugje v tujini, na primer na Kitajskem, je prodaja naraščala.

"Po 17 mesecih dela v Washingtonu ne vem kdaj, ali če se bom sploh spet vrnila k poslu, ampak vem, da bom v prihodnje osredotočena na to, kar delam v Washingtonu," je sporočila 36-letnica, ki je očeta med drugim zastopala na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Ugibanja, zakaj se je resnično odločila za tak korak, se nadaljujejo. Kritike in etične skrbi je leto in pol niso ovirale pri širjenju blagovne znamke po svetu, podjetje z 18 zaposlenimi pa so tako ali tako vodili drugi, ko je sama igrala vlogo svetovalke predsednika ZDA, obenem pa pobirala dobiček od prodaje.

Delite članek