REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hudo: Vojaki NATO sil hodijo na liposukcijo in jemljejo tablete za hujšanje

Hudo: Vojaki NATO sil hodijo na liposukcijo in jemljejo tablete za hujšanjeNa družbenih omrežjih so novico pospremili s kančkom cinizma, češ pretežki vojaki prinašajo nov pomen izrazu »težko topništvo« … Vir: Zajem zaslona, Twitter

Četrtina britanskih vojakov je predebelih, nekaj tisoč pa jih je moralo službo zapustiti zaradi prekomerne teže.

V zadnjih petih letih je bilo skoraj 40.000 od 145.000 pripadnikov armade Združenega kraljestva opredeljenih kot debelih, od leta 2010 pa je bilo kar 5200 ljudi odpuščeno iz medicinskih razlogov, v resnici pa zaradi težav s prekomerno težo, poroča Daily Mail.

Najtežji vojak britanske vojske, ki je bil prisiljen sleči uniformo in zapustiti službo, je tehtal več kot 190 kilogramov.

Več kot 800 vojakov, ki jim je bil odrejen medicinski odpust, je tehtalo več kot 114 kilogramov.

Tiskovni predstavnik ministrstva za obrambo Združenega kraljestva pravi, da je dejavnikov za odpoved službe iz medicinskih razlogov več in trdi, da debelost ni edini vzrok.

Skratka, slaba fizična kondicija ni edina težava britanskih vojakov.

Statistični podatki ministrstva so pokazali, da je več kot 1100 pripadnikov vojske zbolelo za sladkorno boleznijo tipa 2, več kot 1000 jih ima visok krvni tlak, 100 pa jih ima težave zaradi bolezni srca in ožilja.

Od leta 2014 je shujševalne tablete prejelo 850 vojakov, 60 pa je bilo napoteno na liposukcijo.

Vse na stroške davkoplačevalcev, seveda.

Polkovnik Richard Kemp, upokojeni častnik britanske vojske in njen nekdanji poveljnik, ki je vodil britanske enote v Afganistanu, opozarja na alarmantno statistiko za katero ocenjuje, da zrcali »neuspeh vodstva tistih, ki so odgovorni za zagotavljanje, da vojaki ostanejo v formi, zdravi in ​​pripravljeni na bojevanje«.

Opozarja, da se predebel vojak ni sposoben bojevati.

»To je enako, kot če bi dovolili, da se orožni sistem zanemari do te mere, da ne more delovati, ko je to nujno,« je sklenil Kemp.

Na Otoku so novico pospremili s kančkom cinizma, češ pretežki vojaki prinašajo nov pomen izrazu težko topništvo …

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek