REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Francozi podprli Čeferina

Francozi podprli Čeferina

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin v boju za mesto prvega moža Evropske nogometne zveze (Uefa) dobiva vse več podpore. V zadnjih tednih so mu jo uradno izrekli med drugimi Ciprčani, Madžari in Irci, danes pa še Francozi.

Francoska nogometna zveza (FFF) bo tako na volitvah, ki bodo 14. septembra v Atenah, od treh kandidatov - Nizozemca Michaela van Praaga, Španca Angela Marie Villarja in Čeferina - podprla slednjega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"FFF ocenjuje, da kandidatura gospoda Čeferina pomeni željo po solidarnosti med zvezami. Program je nadaljevanje politike, ki jo je Uefa vodila v zadnjih letih," pravijo pri FFF in dodajajo, da je "Slovenec priložnost za ojačanje razvojne strategije, inovativnosti in akcije za dobro interesov evropskega nogometa, zveze in njenih klubov," še menijo Francozi.

Na volitvah bo glasovalo 55 članic Uefe, vsaka ima po en glas. Novoizvoljeni predsednik bo nasledil Michela Platinija, ki so ga "odstavili" zaradi prejema spornega plačila od Seppa Blatterja, "padlega" predsednika Fife.

Delite članek