REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Fotka balkona postala hit na svetovnem spletu: predrl zid na stavbi, da bi imel lepši razgled …

Fotka balkona postala hit na svetovnem spletu: predrl zid na stavbi, da bi imel lepši razgled …Razvpiti balkon na Hrvaškem je postal hit na svetovnem spletu. Vir: Screenshot Google, Street View

Uporabnik Twitterja, ki si je nadel preprost vzdevek D, je objavil nekoliko nenavadno fotografijo stavbe iz Vukovarske ulice v Splitu.

Tako kot množica ljudi na socialnih omrežjih, kjer se fotografija množično deli in je že postala viralna, je tudi D prepričan, da je eden od stanovalcev v šestem nadstropju stavbe preprosto izrezal del nosilne stene svojega balkona.

Stanovalec si je preprosto omislil nekoliko boljši razgled kot ga imajo njegovi manj »kreativni« sosedje, katerih balkoni so na treh straneh ograjeni s stenami.

Predpostavka je, da si je stanovalec preprosto želel nekoliko boljši razgled, kot ga imajo njegovi manj »kreativni« sosedje, katerih balkoni so na treh straneh ograjeni s stenami.

Kot pravi avtor fotografije, je dokaj nemogoče, da mimoidoči ne bi uzrli »luknje v steni«, še posebej, če ste v avtu na semaforju pod stavbo in čakate, da se prižge zelena luč.

Vendar pa omenjena luknja nikakor ni povsem nova in zdi se, da bi tam lahko ostala še dolgo časa. Googlova opcija zemljevida Street View namreč kaže, da ta luknja na stavbi obstaja najmanj osem let.

Googlov avto je sicer leta 2011 šel skozi Vukovarsko ulico, in se na sliki iz tega obdobja jasno vidi sporna luknja na balkonu.

Ni malo tistih, ki so se spraševali, čemu služita »dve cevi«, ki sta deloma »zapolnili« luknjo. Morda zato, da ne bi sosed iz zgornjega nadstropja padel na glavo domišljavcu, ki si je na nenavaden način (nekateri so pripisali – brutalen) »priboril« lepši razgled na okolico mesta, se je marsikdo spraševal.

Uporabnik Twitterja NortonX je pripomnil, da se čudi, da stanovalec, nesojeni arhitekt, ni uporabil namesto cevi knjige, nato pa je D prepričano pristavil, da »ta doma - nima knjig«.

Nekateri komentatorji na svetovnem spletu so nato ironično pripomnili, da so se na Hrvaškem očitno lotili prakticiranja »sodobne arhitekture«, drugi pa, da je vse to morda posledica prvotnega, »domiselnega« gradbenega projekta …

Delite članek