REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Đoković z novim naslovom masters še korak bližje vrhu

Đoković z novim naslovom masters še korak bližje vrhuVIR: Pixsell

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v nedeljskem finalu turnirja ATP v Šanghaju gladko, s 6:3 in 6:4, premagal Hrvata Borno Ćorića. Z 32. osvojenim naslovom na turnirjih serije masters in četrtemu v Šanghaju v karieri je 31-letni Srb vse bližje ponovni osvojitvi vrha moškega tenisa.

Đoković je znova dokazal, da je v vrhunski formi, saj je na dvoboju proti na Kitajskem izjemno razpoloženem Ćoriću hitro prišel do vodstva s 4:2 v prvem nizu.

V drugem nizu je takoj odvzel servis nasprotniku, ki pa se kljub temu ni bil pripravljen predati. Do zaključka niza je tako mladi Hrvat držal svoj servis, v zadnji igri iskal svojo priložnost, Đokoviću ubranil tudi tri žogice za zmago, a nato po uri in 36 minut vendarle klonil.

Z zmago bo Đoković, ki je edini igralec v zgodovini z osvojenimi naslovi na vseh devetih turnirjih serije masters, v ponedeljek prehitel Švicarja Rogerja Federerja na drugem mestu lestvice ATP.

Z zmago bo Đoković, ki je edini igralec v zgodovini z osvojenimi naslovi na vseh devetih turnirjih serije masters, v ponedeljek prehitel Švicarja Rogerja Federerja na drugem mestu lestvice ATP. Pred njim tako ostaja samo Španec Rafael Nadal.

Na začetku leta je Srb po poškodbi komolca sicer sprva kazal nestanovitno igro, a se je v zadnjem času vrnil na najvišjo raven. To je potrdil tudi z osvojenima naslovoma v Wimbledonu in na odprtem prvenstvu ZDA, v zadnjih tednih pa je nanizal 18 zaporednih zmag.

Zadnji štirje meseci so bili "fantastični" in "izvrstni", je ocenil po današnji zmagi. "Uživam v vsakem trenutku ... ne bi si mogel želeti boljšega scenarija."

Enaindvajsetletni Ćorić se bo po uvrstitvi v finale prvič prebil med najboljših 15 na svetu. Po porazu je dejal, da se ne more pritoževati, saj je izgubil "proti enemu najboljših igralcev v zgodovini tenisa".

"Bil je veliko boljši igralec na igrišču. Jaz nisem bil slab, dobro sem igral, a on je bil boljši," je dejal Hrvat.

* Izid:
Šanghaj, masters ATP (9,22 milijona dolarjev):
- finale:
Novak Đoković (Srb/2) - Borna Ćorić (Hrv/13) 6:3, 6:4.

Delite članek