REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Đoković in Anderson po najdaljših wimbledonskih polfinalih danes za končno zmago

Đoković in Anderson po najdaljših wimbledonskih polfinalih danes za končno zmagoNovak Đoković | VIR: Pixsell

Srb Novak Đoković in Južnoafričan Kevin Anderson se bosta danes pomerila za zmago na turnirju v Wimbledonu. Za obema teniškima igralcema sta maratonska polfinalna obračuna, v katerih sta izločila Američana Johna Isnerja in Španca Rafaela Nadala.

Anderson je v petek za zmago proti Isnerju potreboval šest ur in 36 minut, kar je najdaljši polfinale v zgodovini All England Cluba. Dvoboj se je prelomil v 49. igri petega niza, ko mu je uspel break. Samo peti niz pa sta igralca igrala skoraj tri ure.

Že dan za tem sta Đoković in Nadal poskrbela še za drugi najdaljši polfinalni obračun turnirja na sveti travi. Zaradi maratonskega obračuna prvih dveh polfinalistov sta na osrednje wimbledonsko igrišče v petek vkorakala šele okoli 20. ure po lokalnem času, tri ure pozneje pa so organizatorji dvoboj prekinili.

Đoković ima v vitrini že 12 grand slam naslovov. Nazadnje se je naslova v Wimbledonu veselil leta 2015, osvojil pa ga je tudi leto prej in leta 2011.

Srb in Španec sta ga nadaljevala v soboto in po dobrih petih urah igranja je Đokoviću v 18. igri odločilnega niza uspel break. Ob koncu dvoboja se je ura ustavila pri petih urah in 16 minutah.

Anderson je po zmagi nad Isnerjem pozval k spremembi formata turnirja, saj meni, da igranje v nedogled ne koristi nikomur, Đoković pa je po zmagi nad Nadalom v šali dejal, da upa, da bosta imela z Andersonom še toliko moči, da bosta v finalu sploh lahko igrala.

Anderson, ki je prvi Južnoafričan po 97 letih v finalu turnirja v Wimbledonu, leta 1921 je to uspelo Brianu Nortonu, bo sicer danes lovil svoj prvi grand slam naslov. Njegov največji dosežek na turnirjih velike četverice je lanski finale US Opna, kjer ga je porazil Nadal.

Đoković ima v vitrini že 12 grand slam naslovov. Nazadnje se je naslova v Wimbledonu veselil leta 2015, osvojil pa ga je tudi leto prej in leta 2011.

Delite članek