REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

De Niro vidi Trumpa kot shizofrenega glavnega junaka iz filma Taksist

De Niro vidi Trumpa kot shizofrenega glavnega junaka iz filma TaksistDonald Trump

Legendarni filmski igralec Robert De Niro, ki je v petek odprl filmski festival v Sarajevu, je dejal, da ga ameriški republikanski kandidat za predsednika Donald Trump spominja na shizofrenega glavnega junaka v filmu Taksist, ki ga je De Niro upodobil leta 1973. "Nikakor ne želiš biti v bližini takšne osebe," je dodal De Niro.

De Niro je po odprtju Sarajevskega filmskega festivala, ki se ga je udeležil kot častni gost, komentiral aktualne politične zadeve v ZDA. "Ljudje, kot je Donald Trump, so tam, kjer se ne bi smeli nahajati. Bog nam pomagaj," je dejal. Tako ga Trump spominja na glavnega junaka filma Taksist Travisa Bickla, ki je psihično nestabilen in "govori popolnoma nore stvari", poročajo tuje tiskovne agencije.

"Jaz se ne bi družil s takšnim človekom," je dejal.

Film Taksist, ki je bil posnet leta 1973 pod taktirko prav tako legendarnega režiserja Martina Scorseseja, so v digitalizirani obliki v petek tudi predvajali na 22. Sarajevskem filmskem festivalu, na katerem je De Niro prejel nagrado častno srce Sarajeva za življenjsko delo.