REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Courtney Love bo zapela ob spremljavi tisočglavega rock orkestra

Courtney Love bo zapela ob spremljavi tisočglavega rock orkestraCourtney Love, foto: Flickr

Na stadionu Artemio Franchi v Firencah bo največji rockerski orkester na svetu Rockin'1000 21. julija izvedel dobrodelni koncert That's live 2018. Na odru se bo več kot 1000 rockerjem pridružila slovita glasbenica Courtney Love in odpela uspešnici svoje zasedbe Hole, naslovljeni Celebrity Skin ter Malibu, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Courtney Love, prva zvezdnica svetovnega kova, ki se bo pridružila tisočpetstoglavemu orkestru, za svoj nastop v Firencah pripravlja tudi presenečenje. Ob spremljavi kitarista Tada Kublerja bo namreč zapela priredbo znane pesmi, ki pa ostaja še skrivnost.

Orkester Rockin'1000 bo skupno izvedel 18 legendarnih skladb iz zgodovine rocka. Del izkupička od koncerta bo namenjen krajevni skupnosti San Patrignano, še navaja Ansa.

Ideja o nastanku banda je nastala, ko je skupina navdušencev julija 2015 v italijanskem mestu Cesena zbrala 1000 glasbenikov iz vse Italije, ki so skupaj izvedli skladbo Learn to Fly skupine Foo Fighters. Posnetek so objavili na spletu in v njem prosili zasedbo, naj izvede koncert v njihovem mestu.

Člani Foo Fighters so bili nad podvigom navdušeni in so novembra leta 2015 v Ceseni tudi nastopili. Tedaj je pevec Dave Grohl priznal, da je bilo videti toliko ljudi na kupu, ki prepevajo njihovo skladbo za ves svet, eden najpomembnejših trenutkov v njegovem življenju. Pozval jih je, naj podobno storijo tudi za skupine U2, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine..., pravzaprav za vse rock zasedbe.

In tako so s projektom Rockin'1000 nadaljevali in v letu 2016 pripravili prvi live dogodek, na katerem so izvedli 17 pesmi, katerim je moč prisluhniti tudi na live albumu.