REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Comeyjeva knjiga zbuja manj zanimanja kot prejšnje knjige o Trumpu

Comeyjeva knjiga zbuja manj zanimanja kot prejšnje knjige o TrumpuNajnovejša kjiga o Trupu, z naslovom: Višja zvestoba meni

V ZDA se je v torek začela prodajati nova knjiga o predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki jo je napisal nekdanji direktor FBI James Comey, vendar pa med Američani ni zbudila tolikšnega zanimanja kot predhodne knjige o Trumpu.

Največ zanimanja je doslej zbudila knjiga novinarja Michaela Wolffa Ogenj in bes, ki je izšla januarja. A knjiga je že po nekaj tednih povsem zastarela, ker se škandali sedanjega predsednika ZDA vrstijo iz dneva v dan in ljudem, ki ne živijo s politiko, je temu težko slediti.

Tisti, ki so prebrali Wolffovo knjigo, so hitro ugotovili, da v njej ni ničesar, o čemer ne bi poročali že dnevni mediji. Podobno oziroma še bolj pa to velja tudi za Comeyja, ki je o knjigi najprej spregovoril v nedeljo v pogovoru za televizijo ABC, ki je doživela gledanost v slogu finala lige ameriškega nogometa.

Comey v knjigi z naslovom Višja zvestoba meni, da Trump ni primeren za predsednika ZDA, ker da je sebičen lažnivec, Trump pa je prek Twitterja še ostreje zmerjal avtorja knjige, ki ga je maja lani odpustil s položaja direktorja FBI .

Nekdanji direktor FBI James Comey je izdal knjigo o Trupu
Comeyja poleg tega skoraj polovica Američanov krivi, da je pomagal Trumpu do zmage s svojim vodenjem preiskave proti demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton.

Za ABC je dejal, da je ob prevzemu preiskave njene uporabe zasebnega strežnika elektronske pošte nemudoma dojel, da bo tepen z ene ali druge strani, ne glede na to, kaj bo storil.

Na koncu mu je uspelo doseči, da ga ne marajo niti levi niti desni. Trump ga je uvodoma pustil na položaju, dokler ni zavrnil pritiska, naj prekine preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve na Trumpovi strani. Trump ga je odpustil v veri, da bodo demokrati, ki Comeyju zamerijo udeležbo pri porazu Clintonove, to podprli.

Izdajateljska hiša Macmillan je za prvo naklado natisnila 850.000 izvodov Comeyjeve knjige in uvodni dan prodaje kaže, da ponatisa morda niti ne bo. V knjigarni Kramer Books v Washingtonu je ob začetku prodaje Wolffove knjige pred vrata prišla velika množica, za Comeyjevo knjigo pa le peščica ljudi.

Comey je v torek nadaljeval promocijo knjige po televizijah in knjigarnah, danes pa se bo oglasil tudi v New Yorku in bo podpisoval knjige v knjigarni Barnes & Noble na Union Squaru.