REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bruki: Tilen Artač se je s pesmijo Čukov ponorčeval iz Boruta Pahorja

Bruki: Tilen Artač se je s pesmijo Čukov ponorčeval iz Boruta PahorjaTilen Artač v predsedniški palači. Vir: Instagram

Kljub pandemiji smrtonosnega koronavirusa razlogov za smeh tudi v tej situaciji ne manjka.

Veliko nam jih pogosto da tudi sam predsednik države, s svojimi nenavadnimi ravnanji, ki so nato razlog različnih komentarjev.

Pahorjevo pogosto postavljanje pred kamere in eskapizem ter pobeg v neznano tedaj, ko bi bilo njegovo ravnanje najbolj potrebno, pa je tokrat na svoj način pokritiziral tudi Tilen Artač, ki je v satirični oddaji »Kaj dogaja?«, ki jo vodi Jonas Žnidaršič, zapel na skladbo Čukov in se pri tem pošteno posmehnil predsedniku države.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#malaterasa #artac #pahor #president #presidentpahor #slovenia Vir: @rtv.slovenija @tilen.artac

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Tilen Artač je tokrat zapel kot Jože Potrebuješ iz Čukov na njihovo skladbo »Ferrari polka.« Pesem so Čuki izdali že leta 2001.

Toda Artač je ime skupine pri parodiji spremenil v Bruki, skladbo pa preimenoval v »Predsednik polka«.

V njej si je namreč pošteno privoščil slovenskega predsednika Boruta Pahorja.

»Kam se je skrila barbika? Je kdo videl Boruta? O, sam' ko je treba kaj narest', ga pa ni nikjer!« je le del besedila, ki ga poskočno prepeva Tilen Artač. Iz besedila izvemo še, da je predsednik Slovenije lepo počesan, čist, fleten fant, ki rad poprime za vse mogoče delo, ampak »le za en dan« in da ga takrat, ko ga potrebujemo - »nikjer ni, ali pa je v glavnem le napoti

Ter da le čaka na to, da mu, preden kaj pove, mora »vse najprej Janez dovolit'.«

Ob vsem tem norčevanju iz Boruta Pahorja v vlogi predsednika države pa je odbito tudi to, da je bil video res posnet v prazni predsedniški pisarni.

»Artač je bil tu,« je ob video posnetku na svojem Instagram profilu pozneje zapisal Borut Pahor, ki se je očitno že sprijaznil s pikrimi kritikami na svoj račun.

Delite članek