REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bruce Springsteen izdal avtobiografijo Born to Run

Bruce Springsteen izdal avtobiografijo Born to Run

Ameriški glasbenik Bruce Springsteen je izdal avtobiografsko delo Born to Run, v katerem med drugim opisuje težaven odnos, ki ga je imel z očetom. Očetova podoba odslikava tako njegovo življenje kot stanje tedanje ameriške družbe, pri čemer izpostavlja predvsem rigidnost in narcizem moškega delavca v 50. letih minulega stoletja.

Springsteen v knjigi, v kateri poda kroniko ameriškega delavskega razreda, opiše tudi svoj strah, ki ga je kot otrok v revnem domačem okolju doživljal do svojega očeta, kot tudi svoj boj z depresijo, piše francoska tiskovna agencija AFP.

"V svojih pesmih nisem bil povsem pošten do svojega očeta; predstavljal sem ga kot arhetip dominantnega starša, ki zanemarja svojega otroka," je med drugim zapisal pevec. A zgodba je veliko bolj zapletena, ne toliko zaradi dogodkov ampak zaradi vzrokov za njimi, je pojasnil.

Springsteen v knjigi opisuje tudi svoj ljubeč odnos do svoje druge soproge Patti Scialfa in do njunih treh otrok ter iskreno priznava, da še vedno potrebuje psihoterapijo in da občasno - še posebej po turnejah - jemlje tablete proti depresiji.

Več kot 500 strani dolgo avtobiografsko delo, ki ga je Springsteen pisal sedem let, nosi naslov po avtorjevi uspešnici Born to Run. V njem med drugim na zabaven spregovori tudi o svojih težkih umetniških začetkih. Med drugim zapiše, da pred svojim 20 letom nikoli ni jedel v restavraciji, mama, ki je opisana kot junakinja, pa mu je pomagala prihraniti nekaj denarja za prvo električno kitaro.

Springsteen (67) se je kot pisatelj preizkusil že leta 2014, ko je po glasbeni uspešnici Outlaw Pete napisal istoimensko knjigo za otroke.

Delite članek