REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanski neonacisti spoznani za krive članstva v neonacistični skupini

Britanski neonacisti spoznani za krive članstva v neonacistični skupiniBritanija Vir: Indiaexpress

Britansko sodišče v Birminghamu v osrednji Angliji je danes tri britanske neonaciste spoznalo krive članstva v britanski neonacistični skupini. Med obsojenimi je tudi par, ki je svojega sina v čast Hitlerju poimenoval Adolf, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Thomas je sodišču priznal, da je rasist.

Par, 22-letni Adam Thomas in 38-letna Claudia Patatas iz Banburyja na jugu Anglije ter 27-letni Daniel Bogunovic iz Leicesterja v osrednji Angliji so bili spoznani za krive zaradi članstva v prepovedani skupini Narodna akcija (NA).

Porota je odločitev sprejela soglasno. Pred tem so jim na sodišču med drugim pokazali fotografije Thomasa, kako oblečen v opravo Ku Klux Klana v naročju drži svoj naraščaj.

Thomas je v zagovor dejal, da je bila fotografija "zgolj igra", a hkrati sodišču priznal, da je rasist.

Tožilstvo je ocenilo, da ima Thomas fanatična prepričanja o nadvladi belcev.

Tožilstvo je ocenilo, da ima Thomas fanatična prepričanja o nadvladi belcev.

Neonacistična NA je bila ustanovljena leta 2013.

Prepovedali so jo tri leta kasneje, ko je javno slavila umor laburistične poslanke Jo Cox. Slednjo je umoril nacistični simpatizer.

Delite članek