REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bil je najstniški YouTube zvezdnik, toda ko se je izvedelo, kako je zlorabil svojo slavo, je klavrno končal

Bil je najstniški YouTube zvezdnik, toda ko se je izvedelo, kako je zlorabil svojo slavo, je klavrno končalAustin Jones, YouTube zvezdnik. In pedofil. Vir: Screenshot YouTube

Nekdanji najstniški pop zvezdnik z YouTuba je obsojen na 10 let zapora, ker je prisilil mladoletna dekleta, da so mu pošiljala eksplicitne videoposnetke.

26-letni Austin Jones iz Illinoisa je bil konec tedna razglašen za krivega, ker je prisilil 6 deklet, da mu pošljejo svoje porno videoposnetke.

Jonesa, ki je bil aretiran leta 2017, so sodno preganjali, ker je mladoletna dekleta silil, da se zanj oblačijo provokativno, a poleg omenjenih šestih je kontaktiral še okoli 30 punčk.

Naposled je priznal, da je storil očitana mu dejanja.

Tožilec je poudaril zavržnost njegovih dejanj še posebej zato, ker je izrabil naivnost, mladost, ranljivost in malikovanje, ki so ga dekleta gojila zanj, da bi dobil tisto, kar je želel.

Plenilec z YouTuba

“Poučeval jih je, kako naj se oblečejo, kaj naj rečejo, kako naj se dotikajo po intimnih delih svojega telesa, torej vse kar morajo narediti med snemanjem,” piše v obtožbi.

Tožilec je za kazniva dejanja zahteval 11 let zapora, medtem ko so odvetniki obrambe predlagali zakonski minimum petih let, pri čemer so pojasnili, da je YouTube zvezdnik “šel skozi pekel skozi življenje.”

Ker je Jones priznal krivdo za dejanja, za katera je bil obtožen, je bila zanj to olajševalna okoliščina.

Na vrhuncu slave so imeli njegovi videoposnetki čez milijon ogledov ...

Ni dvoma, da je bil zelo priljubljen, tudi zaradi deškega videza, kljub temu, da je bil polnoleten.

Naslednjih deset let svojega življenja bo ta plenilec z YouTubea prebil za rešetkami, poroča New York Post.

Komentarji