REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Biden pasel oči na postavnem Rusu: Pristopil mu je na Baliju, nato ga pošteno prešlatal, komplimenti so kar deževali

Biden pasel oči na postavnem Rusu: Pristopil mu je na Baliju, nato ga pošteno prešlatal, komplimenti so kar deževaliAmeriški predsednik in Mark Rutte (nizozemski premier) sta odmerila postavnega Rusa od glave do pet: »Ta moški pa ima orožje!« Vir: Zajem zaslona, Twitter

Ameriški predsednik Joe Biden je ruskemu snemalcu Juriju Šolmovu na neformalnem delu snidenja skupine G20, med sprehodom s skupino zahodnih voditeljev in gostitelji v parku na Baliju kar na lepem dejal, da ga zelo »skrbi« zaradi njegovih nabreklih bicepsov.

Biden je nato dodal, da upa, da je postavni mladenič »na isti strani« kot je sam.

Šolmov, snemalec ruskega prvega kanala (Channel One Russia), ki je pripravljal reportažo ob robu sestanka se je v torek znašel v družbi Bidna in številnih drugih zahodnih voditeljev na vrhu G20 v Indoneziji. Predsedniku Združenih držav Amerike, ki se je skozi vso politično kariero hvalil s svojo fizično kondicijo, so bile mišice postavnega Rusa očitno všeč.

»Mimogrede, zelo me skrbi za bicepse tega tipa. Njegovi bicepsi me preprosto strašijo; so večji od mojih meč. To je moški! Upam, da sva v istem moštvu,« se je razgovoril Biden, medtem ko kazal na Šolmova in se mu približal, da bi potipal njegove mišice.

Ko so navzoči opozorili Bidna, da je Šolmov v resnici Rus, se ameriški predsednik ni pustil motiti.

»Briga me, kdo je. Ima prave bicepse. Američani jim rečemo ‘orožje’ (angl. guns),« je nadaljeval Biden in še naprej pasel oči na mišičastem Rusu.

V ozadju je videti tudi nespametno smejočega se nizozemskega premierja Marka Rutteja, ki zase pravi, da je »srečen samski moški«, ki - kot je povedal v intervjuju za DutchNews že leta 2015 - bo morda imel nekega dne ženo in otroke, ampak še ne. V drugem intervjuju pa je nakazal, da je zadovoljen, kako trenutno živi (samsko življenje); pristavil je menda tudi, da bi bil raje biseksualec in da doma rad hodi gol za zagrnjenimi zavesami...

Francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je stal poleg Bidna, pa je poskusil sprostiti nastalo zadrego, saj je skozi smeh tudi sam - tako kot Biden in Rutte - ocenil mišice ruskega snemalca in pripomnil, da najbrž »urno trenira«.

Šolmov, 41-letni Moskovčan pa se je odzval profesionalno - s kamero je vso to odbito dogajanje posnel.

Pozneje je podal tudi svoj komentar na račun nenavadnega dogodka: »Ponavadi so novinarji na podobnih dogodkih odrezani daleč stran. Presenečen sem bil, da lahko mirno pristopim čisto blizu k predsednikom.

Nedavno je bil v Rimu podoben vrh, le da smo smeli snemati z razdalje 20 metrov. Toda na Baliju je bil indonezijski stražar zelo vljuden, ustrežljiv. Zagledal sem ameriškega predsednika, bil je nekoliko zadaj.

Snemala ga je ameriška novinarka, dekle s kamero. In si mislim: No, če lahko ona, zakaj ne bi tudi jaz? In sem se jima približal. Nato sva začela dialog tudi z Macronom...«

Jurij je doma po tem dogodku postal pravi zvezdnik; intervjuvajo ga domači in tuji mediji.

Razkril je, med ostalim, da obiskuje fitnes že dolgo, še posebej pridno trenira zadnjih sedem let, 4 do 5-krat na teden.

Tudi na poslovnih potovanjih in počitnicah; vedno se vnaprej pozanima, ali je v hotelu ali kje v bližini fitnes. Telovadi skupaj s kolegom, pomočnikom snemalca Andrejem. Osebnega trenerja nima.

Jurijevi prijatelji so, prizna, nanj ljubosumni, dekleta zasopla, ko ga uzrejo, njegova žena pa ponosna na svojega moža.

Ima tudi prav poseben hobi – v ekipi amaterskih novinarjev igra hokej.

Ni dvoma, da Jurij Šolmov požene strah v kosteh tekmecem iz nasprotne ekipe, ko plane nanje s svojo višino 186 cm in težo 109 kg.

Njegova prikupna žena in dva otroka vedno težko čakajo, da se Jurij vrne s službenih potovanj.

Družina je za Jurija, kot sam pravi, veliko večji dosežek kot velikost njegovih bicepsov, ki jih je na Baliju tako odkrito občudoval predsednik ZDA.

Tudi če so večji od Bidnovih meč. V isti sapi dodaja, da je ponosen, da je nevede služil diplomaciji. To ima v genih - njegov dedek je bil veleposlanik na Filipinih.

»Prostovoljno se dotaknem ruskih bicepsov za mir v svetu,« je ob fotografiji ruskega snemalca s kančkom humorja zapisala neka Američanka. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Mimogrede, Šolmov poudarja, da se je v Indoneziji počutil kot doma, saj je bil rojen v Bombaju in je do svojega 3. leta živel v Džakarti. Tam sta njegova starša delala v pisarni RIA Novosti.

»Ko sem stopil iz letala na Baliju, sem začutil ta vonj po tropih … Spomnilo me je na otroštvo,« sklene svojo zgodbo postavni ruski snemalec, ki je popolnoma prevzel ameriškega predsednika.

Postaven snemalec televizijske mreže Rossia 1 je popolnoma prevzel ameriškega in francoskega predsednika ter nizozemskega premierja. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova se je na svojem Telegram kanalu prav tako dotaknila odbitega dogajanja na Baliju, ki je izstrelilo ruskega snemalca med svetovne zvezde.

Zaharova je pokomentirala, češ če bi filmskemu servisu RT-ja dovolili vstop v Elizejsko palačo, bi Bidnu »naši ljudje pokazali nekaj povsem drugega«.

Na kaj točno je Zaharova namignila, ni znano.

Po drugi strani je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov incident z Bidnom in ruskim snemalcem Jurijem Šolmovom označil za »dobro epizodo«.

»To je zelo dobra prispodoba, zelo dobra epizoda in verjetno z dobre strani kaže tako snemalca TV mreže Rossia 1 kot samo postajo Russia 1, Rusijo in predsednika Bidna, ki je na to opozoril,« je poudaril Dmitrij Peskov.

Srečanje G20 je potekalo 15. in 16. novembra na indonezijskem otoku Bali.

Biden ravno danes slavi 80. rojstni dan.

V povezavi z nenavadnim dogodkom na robu G20, velja spomniti, da so Bidna v prvem letu predsednikovanja novinarji že posneli, kako se težko vzpenja po stopnicah, a sam se rad spomni, da je bil v srednji šoli in na fakulteti zgleden športnik. Sicer se mu je tudi na Baliju pripetila nerodnost:

Tako kot se je v preteklosti, se Biden tudi v današnjem času, v Ovalni pisarni prav rad baha glede skrbi za lastno telo.

Bela hiša: Biden dviguje uteži tudi v Ovalni pisarni, med delovnikom... Vir: Zajem zaslona, Twitter

Nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se ob ljubezni do hitre prehrane in nezdravih pijač ni mogel pohvaliti z vitko postavo, je Biden leta 2019 celo izzval na tekmovanje v sklecah...

Hkrati ga je zbadal, češ da bi ga zlahka premagal, če bi skupaj hodila v srednjo šolo.

Visok 186 cm in težek 109 kg. To je Rus, ki je pritegnil Bidnovo pozornost do te mere, da se ni mogel brzdati, da na njegovih bicepsih ne bi pasel oči... Vir: Zajem zaslona, Twitter

Ameriški predsednik, ki je bil večkrat deležen kritik zaradi domnevno neprimernega dotikanja žensk, deklet in punčk, očitno ne skopari niti z nenavadnimi komentarji na temo zgradbe moških teles.

Ob srečanju z newyorškim aktivistom februarja je Biden zavrnil rokovanje, saj je namesto tega moškemu stisnil biceps ter (na las enako kot pri ruskem snemalcu) izjavil: »Ta moški pa ima orožje

Delite članek