REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Američanko do oltarja pospremil moški, ki je dobil srce njenega očeta

Američanko do oltarja pospremil moški, ki je dobil srce njenega očetaPoroka

Čeprav je oče 33-letne Američanke Jeni Stepien že deset let pokojen, je bil vsaj del njega navzoč na hčerini poroki. Do oltarja je namreč nevesto pospremil moški, ki je dobil srce njenega očeta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stepienova je 72-letnega Arthurja Tomasa, ki so mu pred desetimi leti presadili srce njenega očeta in mu s tem rešili življenje, prvič srečala dan pred poroko. Kakšen mesec pred tem mu je poslala pismo, v katerem ga je vprašala, ali bi jo pospremil do oltarja, ker želi, da bi njen oče na nek način bil prisoten na njeni poroki. Tomas je privolil.

Njen oče Michael Stepien je umrl pri 53. letih, ko ga je na poti iz službe oropal, nato pa še ustrelil najstnik. Jeni in njena mati sta se odločili za donacijo organov. Thomas, ki je prejel Stepienovo srce, je bil na pragu smrti, saj je imel kronično srčno popuščanje.