REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Praljak spil kalijev cianid, ki je povzročil odpoved srca

Praljak spil kalijev cianid, ki je povzročil odpoved srcaSlobodan Praljak spil strup, ko je slišal, da je obsojen na 20 zapora

Bosanski Hrvat Slobodan Praljak, ki je v sredo v sodni dvorani haaškega sodišča naredil samomor z zaužitjem strupa, je umrl zaradi odpovedi srca, ki jo je povzročil kalijev cianid, je danes sporočilo nizozemsko tožilstvo. Praljak je strup zaužil, potem ko so ga obsodili za vojne zločine.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, je toksikološka preiskava pokazala, da je imel general v krvi kalijev cianid. "To je povzročilo odpoved srca, kar nakazuje domnevni vzrok smrti".

72-letni Praljak je v sredo po izreku pravnomočne sodbe, ki je zavrnila njegovo pritožbo, v sodni dvorani zavpil, da ni vojni zločinec in da ne priznava sodbe. Nato je iz temno rjave stekleničke spil domnevno strup, nato pa v bolnišnici v Haagu umrl.