REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janković kot zadnja rešilna bitka slovenske levice

Njegova edina naloga na predčasnih volitvah je tako preprečiti zmago Janši in SDS.

Včeraj je ljubljanski župan Zoran Jankovič pompozno sklical tiskovno konferenco in se ponovno predstavil kot zadnja rešilna bitka slovenske levice. 

Seveda je celotni dogodek izpeljal v svojem značilnem stilu. Ali je ponudil svoj program? Ne. Ali je ponudil natančne rešitve za trenutne težave? Ne. Njegov edini program, edina rešitev je preprečitev zmage Janeza Janše, predsednika SDS. 

Kot kaže, so levičarski strici iz ozadja na podlagi nedavnih anket in televizijskih soočenj spoznali, da je njihov kamniški komik Marjan Šarec le – komik. In da nima nobene lastne karizme, kaj šele programa in načrta za prihodnost.

Zato so se morali obrniti že na preverjenega kandidata, ki je v preteklosti že zmagal na volitvah, prišel v državni zbor, a na koncu ni uspelo sestaviti koalicije, kar pa je uspelo prav Janši. Janković bi lahko ostal v državnem zboru in prispeval k razvoju Slovenije (kot je omenjal med volilno kampanjo), a se je raje vrnil nazaj na županski stolček. 

Njegova edina naloga na predčasnih volitvah je tako preprečiti zmago Janši in SDS. O tem se je Janković že pogovarjal z dvema ideološko najbolj enakima predsednikoma političnih strank: Mirom Cerarjem (SMC) in Dejanom Židanom (SD). Ni pa še stopil v kontakt s Šarcem. 

Namesto, da bi že danes povedal, kako bo dejansko sodeloval na volitvah, bo izkoristil praznike za premislek oz. da bodo strici oblikovali navodila. Ne smemo tudi pozabiti, da imamo pred seboj številne praznike in s tem prireditve za volilno kampanjo: dan upora proti okupatorjev, dvodnevni praznik dela in 9. maj, praznik zmage nad fašizmom in dan Evrope.

Da ima Janša bolj malo možnosti, da zmaga (tudi) v Ljubljani, je vsem jasno. Presenetljivo pa je, da Ljubljančani še vedno podpirajo Jankovića, glede na vse afere, v katere je bil vpleten on ali člani njegove družine, in za koliko je zadolžil občane. A glavno, da smo dobili stadion ...

 

Zanima nas tudi vaše mnenje - Kontaktiraj avtorja

klemen.kocjancic@insajder.com