REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zlom največjega gospodarstva Evrope: Nov upad industrijske proizvodnje v Nemčiji, še večji od pričakovanega

Zlom največjega gospodarstva Evrope: Nov upad industrijske proizvodnje v Nemčiji, še večji od pričakovanegaTveganje, da bo nemško gospodarstvo leto končalo v recesiji, se je povečalo, opozarja znani ekonomist. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemška industrijska proizvodnja je septembra padla bolj od pričakovanj, so pokazali statistični podatki, saj je nedavni upad prejetih naročil terjal svoj davek.

Proizvodnja je septembra v primerjavi s prejšnjim mesecem upadla za 1,4 odstotka, je sporočil zvezni statistični urad.

Analitiki, ki jih je anketiral Reuters, so pričakovali kvečjemu 0,1-odstotni padec.

Proizvodnja v tretjem četrtletju 2023 je bila za 2,1 odstotka manjša kot v drugem četrtletju, so sporočili z inštituta ING.

Razočarajoči novi podatki o industrijski proizvodnji ne kažejo samo na to, da bi se lahko rast BDP v tretjem četrtletju popravila navzdol, ampak da bo država leto verjetno končala v recesiji, je opozoril Carsten Brzeski, globalni vodja makro sektorja pri možganskem trustu ING.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek