REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zlato najvišje v skoraj letu dni

Zlato najvišje v skoraj letu dni

Cene zlata so se danes ob negotovosti na finančnih trgih zaradi napetosti s Severno Korejo krepko zvišale. Zjutraj je 31,1-gramska unča zlata stala 1337,0 dolarja, kar je 12 dolarjev več kot v petek in največ od konca septembra lani, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Zlato velja za varno naložbo v času krize in v negotovih časih se močno poveča povpraševanje po njem.

Zlato velja za varno naložbo v času krize in v negotovih časih se močno poveča povpraševanje po njem.

Negotovost med vlagatelji je povzročil nedeljski jedrski preizkus Severne Koreje, zaradi katerega so se znova povečale napetosti v regiji in tudi v odnosu z ZDA. Analitiki pravijo, da se je na trgu povečala bojazen, da bi lahko ZDA vojaško intervenirale.

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo dejal, da so besede in dejanja Pjongjanga še naprej zelo sovražni in nevarni za ZDA. Medtem ko je minuli mesec poskrbel za vznemirjenje z grožnjo, da čakata Pjongjang "ogenj in gnev", se je tokrat neposrednim grožnjam za zdaj izognil.

Delite članek