REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zasičenost z zalogami še kar ceni nafto

Zasičenost z zalogami še kar ceni naftoNafta

Podatki o ponovnem povečanju zalog surove nafte so v azijskem trgovanju potisnili ceno surove nafte navzdol. V preteklem tednu so se namreč zaloge ameriške surove nafte povečale za 2,1 milijona 159-litrskih sodov.

Oči vlagateljev so sedaj uprte v objavo uradnih podatkov ameriškega ministrstva za energijo, ki bo danes sporočilo najnovejše podatke o stanju zalog, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zahodnoteksaška nafta z dobavo v septembru se je pocenila za 13 centov na 42,64 dolarja, nafta brent z oktobrskim dobavnim rokom pa je padla za osem centov na 44,90 dolarja.

Cene nafte nihajo vse od strmega padca prejšnji teden, ko so strmoglavile pod 40 dolarjev. Nekaj več optimizma je na naftni trg prinesla novica, da bo Organizacija držav izvoznic nafte (Opec) prihodnji mesec pripravila srečanje nekaterih članic, ki so pripravljene znižati proizvodnjo.