REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova o novih sankcijah Zahoda Rusiji: Večno bodo morali čakati

Zaharova o novih sankcijah Zahoda Rusiji: Večno bodo morali čakatiOdvračanje, potem še nekaj drugega in zdaj - strateški poraz. Zmagali so. Ne čakajte, ni ravno tako, sporoča tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva. Vir: Posnetek zaslona, X

Nove ameriške sankcije proti Rusiji so po besedah ​​tiskovne predstavnice ruskega zunanjega ministrstva Marije Zaharove nadaljevanje poskusa Washingtona, da bi Moskvi zadal strateški poraz.

»To je nadaljevanje politike, ki naj bi Rusiji zadala, kot oni to formulirajo, strateški poraz. Vsako leto si izmislijo nekaj novega: odvračanje, potem še kaj drugega in zdaj - strateški poraz. Na to bodo morali čakati večno,« se je posmehnila Zahodu Zaharova v intervjuju za TV kanal Russia-24 (Россия-24).

Spomnila je, da je druga svetovna vojna pomagala ZDA premagati posledice Velike depresije.

Od takrat so to preizkušeno metodo reševanja domačih gospodarskih težav s sprožanjem velikih konfliktov v tujini večkrat uporabile različne administracije Bele hiše, opozarja Zaharova.

Pred tem je ministrstvo za finance Združenih držav sporočilo, da je Washington razširil seznam sankcij Moskvi in ​​da zdaj vključuje tudi 37 posameznikov - priseljencev iz Rusije, Irske, Cipra, Švedske, ZAE, Turčije in drugih držav.

ZDA so uvedle sankcije tudi proti glavnemu ruskemu oblikovalcu dronov Aleksandru Zaharovu, ki je sodeloval pri razvoju brezpilotnih letalnikov Lancet, ter članom njegove družine.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek