REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Pipistrelu izdelali 900. letalo iz družine Sinus/Virus

V Pipistrelu izdelali 900. letalo iz družine Sinus/VirusFoto: Flickr

V Pipistrelu so v teh dneh izdelali 900. letalo iz družine Sinus/Virus, ki jih izdelujejo v Ajdovščini. V skoraj 30 letih so v Pipistrelu, ki letala izdeluje tudi v italijanski Gorici, izdelali okoli 1500 letal.

V skoraj 30 letih so v Pipistrelu, ki letala izdeluje tudi v italijanski Gorici, izdelali okoli 1500 letal.

Letalo Virus SW je njegov lastnik, sicer zdravnik, odpeljal v Avstralijo, kjer ga bo uporabljal za medicinsko pomoč ljudem v bolj oddaljenih krajih, so navedli v družbi.

Kot so še sporočili, jim je v Indiji uspelo certificirati letalo Sinus 912 kot prvo letalo v razredu LSA. Letalo je del projekta WE! Expedition project, v okviru katerega nameravata mati in hči kot prvi Indijki obleteti svet.

Pipistrel v Gorici izdeluje predvsem ultralahka letala Panthera. Ultralahka električna letala namerava izdelovati tudi v Jurongu na Kitajskem, kjer je pred mesecem začel graditi tovarno z manjšim letališčem in drugo potrebno infrastrukturo.