REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V ljubljanskem BTC izvedli prvo testno plačilo s kriptovaluto

V ljubljanskem BTC izvedli prvo testno plačilo s kriptovaluto

V poslovno-nakupovalnem središču BTC City Ljubljana so danes izvedli prvo testno plačilo s kriptovaluto v fizičnem svetu. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal je skupaj s soustanoviteljema platforme Eligma Dejanom Roljičem in Matejem Gregorčičem v Vodnem mestu Atlantis izvedel plačilo s kriptovaluto bitcoin.

Plačilo je bilo izvedeno prek sistema Elipay za plačevanje s kriptovalutami, ki trenutno omogoča testna plačila, nakazila in prenose s kriptovalutama bitcoin in bitcoin cash. V prihodnosti bodo transakcije možne tudi z drugimi kriptovalutami, so sporočili iz BTC.

Vodnemu mestu Atlantis bodo pri plačilih v kriptovalutah kmalu sledili tudi drugi ponudniki blaga in storitev v BTC Cityju, njihovo število naj bi se po načrtih do konca leta povzpelo nad 100.

Že ta mesec bo tovrstno plačevanje možno tudi v Športnem centru Millenium in v restavraciji City. Pisma o nameri za integracijo plačilnega sistema EliPay so sicer v BTC podpisali s številnimi partnerji na širšem območju BTC Cityja, predvsem s trgovci.

Z današnjim prvim plačilom s kriptovaluto se je v BTC Cityju začelo testno obdobje, v katerega bodo vključeni omejena skupina testnih uporabnikov na eni strani ter ponudniki izdelkov in storitev na drugi. Med slednjimi so Big Bang, Bijoux modni dodatki, Sportina, Tomas Sport, Vodno mesto Atlantis, restavracija diVino, restavracija City in Športni center Millenium.

Sistem Elipay za plačevanje s kriptovalutami je ena od ključnih funkcionalnosti platforme Eligma, ki temelji na umetni inteligenci in tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. To razvija istoimensko podjetje, ki ga je pred nekaj meseci ustanovila družba BTC skupaj s skupino mladih in izkušenih strokovnjakov. Od aprila deluje tudi lastno zagonsko podjetje BTC Phoenix, ki bo z Eligmo razvijalo tehnološko napredne rešitve, namenjene obiskovalcem BTC Cityja.

Prvo plačilo s kriptovaluto zunaj spleta po Gregorčičevih besedah pomeni velik korak naprej k pluralizmu potrošništva in načinov plačevanja.

"Na pričakovanja bodočih generacij danes odgovarjamo z razvojem Bitcoin mesta," pa je dogajanje komentiral Mermal. Izrazil je prepričanje, da lahko v partnerstvu z Eligmo razvijejo eno najmočnejših platform s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov v evropskem merilu.

 


Spoštovani bralci, pridružite se insajderski ekipi in pošljite svoj članek, zgodbo ali novico na naslov info@insajder.com. Ne pozabite pripeti tudi fotografije, ilustracije ali grafa, če ga imate. Če bo vaš prispevek ustrezal našim novinarskim kriterijem, ga bomo seveda z veseljem objavili, vi pa boste konec meseca sodelovali v izboru za najboljši prispevek v rubriki KRIPTO. Z nekaj sreče boste dobili tudi nagrado ... v kriptovaluti seveda.

Več o pogojih sodelovanja KLIKNI TUKAJ.

Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.
Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.
Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.
Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek