REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Samsung z osemmilijardnim nakupom vstopa na trg avtomobilske tehnologije

Samsung z osemmilijardnim nakupom vstopa na trg avtomobilske tehnologijeSamsung

Samsung Electronics se pripravlja na nakup ameriškega proizvajalca avdio opreme Harman International Industries. Z nakupom v vrednosti osem milijard dolarjev (7,43 milijarde evrov) bo Samsung vstopil na razvijajoči se trg avtomobilske tehnologije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nakup, ki je po vrednosti največji Samsungov doslej, bo južnokorejskemu velikanu zagotovil močno prisotnost na trgu t.i. povezanih vozil.

Kot sporočilo Samsunga povzema AFP, so člani odbora največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu že odobrili nakup ameriškega podjetja s sedežem v Connecticutu. Za nakup bodo odšteli 112 dolarjev na delnico.

Podpredsednik Samsunga Kwon Oh-Hyun je dejal, da podjetje Harman International Industries v smislu tehnologije, proizvodov in rešitev, ki jih ponujajo na trgu, popolno dopolnjuje Samusungovo filozofijo, združitev moči obeh podjetij pa je po njegovih besedah naraven proces za vstop na avtomobilski trg, k čemur v Samsungu stremijo že dlje časa.

V Harman International Industries sicer proizvajajo avdio opremo in druge funkcije, ki uporabniku preko povezanosti z internetom nudijo zabavo. Svoje proizvode dobavljajo nekaterim vodilnim proizvajalcem vozil, kot sta General Motors in Fiat Chrysler.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek