REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusko sodišče zaplenilo še več premoženja: Po UniCredit sta na vrsti še Deutsche banka in Commerzbank

Rusko sodišče zaplenilo še več premoženja: Po UniCredit sta na vrsti še Deutsche banka in CommerzbankNemške banke so ostale brez 238,6 milijona evrov oziroma 93,7 milijona evrov. Vir: Posnetek zaslona, X

Sodišče v Sankt Peterburgu je zaseglo premoženje, račune, nepremičnine in delnice Deutsche Bank in Commerzbanke, kar je posledica tožbe proti tema posojilodajalcema, ki sta imela pogodbo o gradnji obrata za predelavo plina v Rusiji z nemškim podjetjem Linde, ki je bila prekinjena zaradi zahodnih sankcij proti Moskvi.

Tožbe je vložilo podjetje RusHemAlayans, ki je v polovični lasti plinskega podjetja Gazprom, ki je operater tega projekta, poroča Financial Times.

Arbitražno sodišče je »Deutsche Bank« prepovedalo uresničitev udeležbe v kapitalu v njeni ruski podružnici, pa tudi v podjetju Deutsche Bank Technology Center LLC.

Sodišče je odredilo zaseg do 238,6 milijona evrov vrednostnih papirjev, nepremičnin in bančnih računov »Deutsche Bank«, njenih hčerinskih družb in družbe »Deutsche Bank Technology Center LLC«.

»Deutsche Bank« v Frankfurtu je sporočila, da ima že rezerviranih okoli 260 milijonov evrov.

Sodišče je zaseglo tudi premoženje »Commerzbank« v vrednosti 93,7 milijona evrov, pa tudi vrednostne papirje in poslopje banke v središču Moskve.

Rusko sodišče je pred tem odredilo, da se v ločeni tožbi zaseže premoženje, računi in nepremičnine ter deleži v dveh hčerinskih družbah italijanske banke UniCredit.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek