REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Panvita in DS Smith za zmanjšanje porabe plastične embalaže 

promocijsko sporočilo
Panvita in DS Smith za zmanjšanje porabe plastične embalaže Easy Bowl Panvita. Vir: Panvita

Ob nakupu mesnin kupci več ne bomo postavljeni pred odločitev: trajnostno ali domače. DS Smith in Skupina Panvita sta namreč police nekaterih prodajalcev ta mesec zapolnila z mesninami Ave, pakiranimi v novi, trajnostni Easy Bowl embalaži.

S tem pa podjetji nista ponudili le rešitve, prijaznejše okolju.

Zagotavljata tudi učinkovito varovanje in ohranjanje svežine mesnin ter drugih živil. 

Živimo v času, ko se potrošnik vse bolj zaveda pomena zmanjševanja uporabe plastike. To išče v artiklih, ki jih kupuje in s tem ustvarja pričakovanja za ponudnike oziroma proizvajalce živil. DS Smithov Easy Bowl predstavlja odgovor na te potrebe, ki se odražajo tudi v statistiki – polovica evropskih potrošnikov danes bolj aktivno ločuje in reciklira odpadke kot pred petimi leti. Prav tako 50 % kupcev išče embalažo iz reciklabilnih materialov, 62 % pa jih je pripravljenih plačati več za embalažo z manj ali brez plastike​​. 

Ob nakupu mesnin kupci več ne bomo postavljeni pred odločitev: trajnostno ali domače. DS Smith in Skupina Panvita sta namreč police nekaterih prodajalcev ta mesec zapolnila z mesninami Ave, pakiranimi v novi, trajnostni Easy Bowl embalaži.

»V DS Smith Slovenija smo pripravljeni na širšo implementacijo Easy Bowla ne le v Panviti, ampak tudi na slovenskem in evropskem trgu. Embalažo DS Smith Easy Bowl vidimo v širokem spektru mesnih in ostalih prehrambnih izdelkov, ki so trenutno pakirani v stiropornih ali plastičnih pladnjih. Govorimo o milijonih kosov plastične embalaže, ki bi jih lahko nadomestili s kartonskimi rešitvami, s čimer bi porabo plastike zmanjšali za kar 85% ali celo več, odvisno od dimenzij in izvedenke embalaže,« je povedal generalni direktor DS Smith Slovenija, Michal Zawistowski, in dodal: »Z inovacijo, kot je Easy Bowl, DS Smith postavlja nove standarde v industriji embalaže. Ponosni smo, da lahko skupaj s partnerji, kot je Panvita, prispevamo k bolj trajnostni prihodnosti in hkrati zagotavljamo izjemno kakovost embalaže za naše stranke.« 

Okolju prijaznejše in tehnično dovršeno 

Zasnova Easy Bowl embalaže temelji na ohranjanju kakovosti in svežine izdelkov.

Raznolikost oblik, velikosti in konstrukcij omogoča prilagodljivost tehničnim zahtevam že obstoječe proizvodne opreme, kar proizvajalcem omogoča lahek prehod na to inovativno rešitev​​. S sodelovanjem DS Smitha in Panvite pri uvedbi embalaže Easy Bowl se odpira novo poglavje v mesni industriji, ki stremi k zmanjšanju okoljskega odtisa.

Kot prvo slovensko podjetje, ki je uvedlo to inovativno embalažno rešitev, Panvita postavlja zgled trajnostnega ravnanja v celotni industriji.

V samo enem letu bo to pomenilo več kot 1,6 milijona kosov plastičnih banjic manj, kar predstavlja pomemben korak k trajnostni prihodnosti. 

Toni Balažič, direktor Skupine Panvita: »V Panviti si prizadevamo za trajnostno prihodnost na vsakem koraku naše proizvodnje. Z izvrstnim sodelovanjem z DS Smith in uvedbo nove embalaže smo naredili pomemben korak naprej v naši zavezi k zmanjšanju okoljskega vpliva. Ta inovacija se popolnoma sklada z našimi cilji, kot so 40-odstotno zmanjšanje emisij toplogrednih plinov do leta 2030, povečanje nabave trajnostno pridelanih surovin in uporaba vsaj 75 % reciklirane embalaže. Verjamemo, da s tem ne le izpolnjujemo svoje zaveze trajnosti, ampak tudi spodbujamo celotno industrijo k odgovornejšemu ravnanju z viri in boljšemu varovanju okolja. S tem dejanjem ne le potrjujemo svojo predanost trajnosti, temveč tudi utiramo pot za bolj zdravo in trajnostno prehransko verigo.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek