REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemška proizvodnja energije iz obnovljivih virov rekordna

Nemška proizvodnja energije iz obnovljivih virov rekordnaNemčija je dosegla 85 % proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov / VIR. Wikimedia

Nemška proizvodnja energije iz obnovljivih virov je v prvi polovici letošnjega leta dosegla več kot 100 milijard kilovatnih ur (kWh). S tem je dosegla rekordno vrednost.

Proizvodnja energije, pridobljene s pomočjo vetra, sonca, vode in biomase, je po podatkih energetskega velikana Eon v prvi polovici leta znašala 104 milijarde kWh. To je približno devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Več kot polovico proizvedene energije ali 55 milijard kWh so prispevale nemške vetrne elektrarne. Te so jo proizvedle sedem milijard več kot v enakem obdobju lani. S pomočjo sončne energije so v prvi polovici leta pridelali 21 milijard kWh energije, biomase 20 milijard kWh in vodne energije devet milijard kWh.

Delite članek