REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ministrica zdravja na sodišču zaradi podkupovanja: V petih letih pobrala več kot 20.000 evrov

Ministrica zdravja na sodišču zaradi podkupovanja: V petih letih pobrala več kot 20.000 evrovProti njej so uvedli preiskavo zaradi kršitve francoske zakonodaje, po kateri morajo podjetja, ki dajejo darila, in uslužbenci, ki jih prejemajo, ta darila prijaviti. Vir: Posnetek zaslona, X

Novoimenovana francoska ministrica za zdravje Agnès Firmin Le Bodo je v preiskavi zaradi suma, da je v obdobju od 2015 do 2020, ko je delala kot farmacevtka v Normandiji, prejela za več kot 20.000 evrov neprijavljenih daril, glede na preiskavo francoske spletne strani Mediapart, poroča bruseljski portal Politico.

V obdobju petih let je iz laboratorijev Urgo prejela 21 pošiljk luksuznega blaga, vključno z urami, steklenicami šampanjca, pametnimi telefoni in televizijo, ki jih ni prijavila.

Oblasti so sodno preiskavo odprle junija 2023, zaslišanje pa je predvideno za januar prihodnje leto.

Tiskovna predstavnica ministrice za zdravje je za »Mediapart« povedala, da bo na januarskem zaslišanju »odgovarjala samo pristojnim organom«.

Preiskava proti francoski zdravstveni ministrici je del širše preiskave, ki se je začela januarja letos o nezakonitih poslovnih praksah laboratorija Urgo, ki je v obdobju od 2015 do 2021 ponudil za več kot 55 milijonov evrov daril farmacevtom po vsej Franciji.

Po poročanju francoskih medijev je bil laboratorij »Urgo« presenečen, ko so zoper njegove vodilne uvedli preiskavo zaradi kršenja francoske zakonodaje, po kateri morajo podjetja, ki dajejo darila, in strokovnjaki, ki jih prejmejo, ta darila prijaviti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek