REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janko Veber odkril še en madež na spornem projektu Magna

Janko Veber odkril še en madež na spornem projektu Magna

Neutrudni poslanec vladnih Socialnih demokratov Janko Veber je na socialnih omrežjih obelodanil novo anomalijo pri izgradnji sedaj že razvpite lakirnice Magne Steyr v Hočah.

Predsednik vlade Miro Cerar in njegov gospodarski minister Zdravko Počivalšek sta omogočila podjetju Magnido pridobitev zemljišča, na katerem bodo zgradili lakirnico, po bistveno nižji tržni ceni, kot je na obstoječem trgu. To je bistvo razkritja poslanca Janka Vebra, ki že dlje časa nastopa kot slaba vest Židanovih socialnih demokratov.

Po Vebrovem mnenju naj bi namreč Magna dobila 78 hektarjev po ceni 10 eur/m2, kar skupaj znese 7,8 milijona evrov. Tržna cena gradbenih zemljišč pa je sicer vrtoglavih 39 milijonov evrov. S tem dejanjem je Cerarjeva vlada ponovno subvencionirala projekt z dodatnimi 31,2 milijoni, ugotavlja Veber, ki je spomnil, da je taista vlada graški Magni Steyr doslej "donirala" že prek 18 milijonov evrov za postavitev ekološko problematizirane lakirnice v Hočah pri Slivnici. 

Ob seštevku obeh zneskov pridemo do vsote, ki presega 57 milijonov evrov. Glede na to, da je celotna naložba Magna Steyr vredna 146 milijonov, je po prepričanju poslanca Janka Vebra to neupravičeno in neenakopravno obravnavanje glede na ostale družbe in podjetja, ki gradijo ali širijo svojo proizvodnjo v Sloveniji.