REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

EU naj bi preprečila združitev železniških delov Siemensa in Alstoma

EU naj bi preprečila združitev železniških delov Siemensa in Alstoma

Po poročanju AFN naj bi evropska komisarka za konkurenca Margrethe Vestager zaustavila združitev železniških delov dveh evropskih industrijskih gigantov: Siemensa in Alstoma.

Nemško in francosko podjetje sta združitev napovedali že septembra 2017, pri čemer so hoteli vzpostaviti podjetje, ki bi v železnici predstavljala, kar Airbus predstavlja v letalski industriji.

Po več mesecih preiskav in zavrnjenih prilagoditvah, ki sta jih ponudili podjetij, naj bi Evropska komisija danes zavrnila združitev. 

Po več mesecih preiskav in zavrnjenih prilagoditvah, ki sta jih ponudili podjetij, naj bi Evropska komisija danes zavrnila združitev.

Margrethe Vestager
Margrethe Vestager | vir: Pixsell

Združitev je predstavljal predvsem velik politični napor Francije, ki se je za to prizadevala kot vzpostavitev velikega evropskega podjetja, ki bi lahko konkuriral nastopu kitajskega železniškega giganta CRRC, ki je državno podjetje.

Veto s strani Vestagerjeve, ki prihaja iz Danske, naj bi vplival tudi na njeno politično prihodnost, saj je do sedaj veljala za vzhajajočo zvezdo na evropskem političnem prostoru in naj bi po evropskih volitvah v maju prevzela še višji položaj. Sedaj pa si je z negativno odločitvijo prislužila nejevoljo Francije in Nemčije.  

Prejšnji mesec je francoski finančni minister Bruno Le Maire, po sestanku z Vestagerjevo, dejal: »Odločitve ne morejo biti sprejeti v 21. stoletju na osnovi konkurenčnih pravil, ki so bile sprejeta v 20. stoletju«. Takrat je tudi poudaril, da je združitev »danes najboljši odgovor na naraščajoči kitajski pomen v železničarskemu sektorju. In edini.«

Bruno Le Maire
Bruno Le Maire | vir: Pixsell

Vestagerjeva, nekdanja danska finančna ministrica, je že od začetka nasprotovala združitvi, pri čemer je zagovarjala poglede Bruslja. Evropski birokrati so prepričani, da bi nastali železniški gigant uničil manjša podjetja in dvignil cene, saj bi imelo prevladujoči položaj pri prodaji železniške signalizacije in visokohitrostnih vlakov.

Na strani EU so Združeno kraljestvo, Nizozemska, Belgija in Španija, ki so izrazile zaskrbljenost, da bi po združitvi narasle cene v njihovem železniškem prometu.

Nasprotniki odločitve EU pa opozarjajo, da je kitajski CRRC nastal prav z združitvijo več kitajskih podjetij, zaradi česar lahko bolj agresivno prodira na druge trge, tudi na evropskega. Posledično izpostavljajo, da bi EU morala upoštevati tudi svetovne razmere: »Ta odločitev je simptom določene ideologije komisije, ki deluje nasproti evropski interesom,« je dejal neimenovani vir iz francoske vlade.

Načrtovano združeno podjetje naj bi imelo podružnice oz. prisotnost v 60 državah po Evropi in svetu, pri čemer bi na leto doseglo promet v višini 15,6 milijard evrov. 

V torek je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker zagovarjal (še ne uradno potrjeno) odločitev ter uprl prst proti kritikom, ki »govorijo, da je komisija sestavljena iz slepih, neumnih, trdovratnih tehnokratov.«

Dejal je še, da »mi ne bomo nikoli igrali politike ali imeli izbrance, ko pride do zagotavljanja enakovrednega trga.«

Načrtovano združeno podjetje naj bi imelo podružnice oz. prisotnost v 60 državah po Evropi in svetu, pri čemer bi na leto doseglo promet v višini 15,6 milijard evrov.

Kitajski konkurent CRRC trenutno na leto ustvari okoli 26 milijard evrov, kar presega skupno moč treh evropskih podjetij na tem področju: poleg Siemena in Alstoma še Bombardier vsako posebej na leto ima za okoli osem milijard evrov prometa, še poroča France24.

Komentarji