REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Enota AstraZenece za 1,4 milijarde v roke Pfizerja

Enota AstraZenece za 1,4 milijarde v roke Pfizerja

Britanska farmacevtska družba AstraZeneca je pristala na prodajo ene izmed svojih enot, ki se ukvarja s proizvodnjo antibiotikov, ameriškemu gigantu Pfizerju. Slednji bo za nakup odštel 1,6 milijarde dolarjev (1,4 milijarde evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po pričakovanjih AstraZenece bo prodaja enote zaključena v zadnjem letošnjem četrtletju. Kot še poroča francoska tiskovna agencija, je bil Pfizer v preteklih nekaj letih večkrat arhitekt agresivnih, a ne vedno uspešnih poslovnih odločitev.

AstraZeneca je sicer leta 2014 po dolgotrajnih pogajanjih zavrnila prevzemno ponudbo Pfizerja, vredno 116 milijard ameriških dolarjev.

Novica o nakupu nove enote pa prihaja le nekaj dni potem, ko je Pfizer za 14 milijard dolarjev kupil biotehnološko družbo Medivation.