REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

DS Smith: s sodelovanjem do preseganja trajnostnih ciljev

promocijsko sporočilo
DS Smith: s sodelovanjem do preseganja trajnostnih ciljev

Do maja 2024 je DS Smith, proizvajalec trajnostne embalaže iz valovitega kartona, ki posluje na 27 mednarodnih trgih, zamenjal že več kot 1,2 milijarde kosov plastike z bolj trajnostnimi kartonskimi embalažnimi rešitvami.

Cilj je podjetje izpolnilo kar 16 mesecev pred zastavljenim rokom v okviru trajnostne strategije “Now & Next.

V okviru strategije “Now & Next” so zamenjali več kot 1,2 milijarde kosov plastike

"Z inovacijami, ki našim strankam pomagajo zmanjšati ali nadomestiti plastiko, se odzivamo na družbene zahteve po zmanjšanju onesnaženja s plastiko in obenem širimo partnerstva s strankami. Ponosen sem na vsakega člana ekipe DS Smith, ker smo ta cilj dosegli celo leto prej. Vendar je to šele začetek. Če bomo še naprej podpirali naše stranke in skupnost pri trajnostnih ciljih, lahko dosežemo še veliko več pozitivnih učinkov. Pri našem poslanstvu je to izjemna motivacija," je poudaril Miles Roberts, Group Chief Executive, DS Smith.

Podjetje je že leta 2020 kot del trajnostne strategije “Now & Next” vzpostavilo program za zamenjavo in zmanjševanje plastike pri embalaži.

Strategija je skladna s poslanstvom podjetja, ki je “preoblikovanje embalaže za spreminjajoči se svet.”

DS Smith Slovenija nadomestil več kot 1,5 milijonov kosov plastike 

Tudi DS Smith Slovenija je odigral pomembno vlogo, saj so z embalažnimi alternativami iz valovitega kartona od leta 2020 nadomestili že več kot 1,5 milijonov kosov plastike.

Med plastične izdelke, umaknjene s trgovskih polic, spadajo embalaže za sadje in zelenjavo, plastični nosilci in ovoji iz skrčljive folije, ki so pogosto na plastenkah pijač ter banjice za meso, mesne izdelke in gotove obroke.

Povpraševanje po nadomestitvi plastike pa narašča tudi s strani potrošnikov – od leta 2020 je podjetje po vseh vzhodnoevropskih državah skoraj podvojilo letno količino nadomeščenih kosov plastike.

Pozitivne spremembe znotraj in zunaj podjetja

"Ko smo oblikovali našo trajnostno strategijo “Now & Next,” smo želeli vključiti cilje, ki bi prinesli pozitivne okoljske spremembe znotraj in zunaj podjetja DS Smith," pravi Gabriel Balogh, direktor DS Smith Slovenija. "S tesnim sodelovanjem s strankami in neprekinjenimi prizadevanji za zamenjavo problematičnih plastičnih materialov znatno prispevamo k zmanjšanju našega vpliva na planet. Danes to prizadevanje ni več samo privilegij; postalo je nujnost. Ponosen sem, da smo v Sloveniji že zamenjali več kot 1,5 milijona kosov plastike z trajnostnimi rešitvami iz valovitega kartona, kar poudarja našo pionirsko vlogo v krožnem gospodarstvu in izjemni inovativni duh naše ekipe," je še dodal.

 

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek