REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Deutsche Bank namerava odpustiti 3500 zaposlenih

Deutsche Bank namerava odpustiti 3500 zaposlenihGeneralni direktor poskuša povečati donosnost... Vir: Posnetek zaslona, X

Deutsche Bank AG namerava odpustiti 3500 delavcev v prihodnjih letih, saj glavni izvršni direktor Christian Sewing poskuša izpolniti obljube o povečanju dobičkonosnosti, da bi delničarji dobili več denarja.

Zmanjšanje števila delovnih mest je del načrta o varčevanju stroškov, ki ga je banka s sedežem v Frankfurtu že napovedala, a rezi so razkriti šele danes, saj se je povečal srednjeročni cilj glede prihodkov in potem, ko je bilo napovedano, da bo vlagateljem v prvi polovici leta vrnjeno 1,6 milijarde evrov, vključno z nakupom delnic v vrednosti 675 milijonov evrov.

Sewing načrtuje dvig tečaja delnice, ki je bil precej nestabilen, odkar je prevzel oblast, saj je njegova naloga, da odigra dejavnejšo vlogo pri konsolidaciji evropskih bank.

Lanski dvig obrestnih mer mu je šel na roko, zdaj pa se mora spopadati z upočasnjeno trgovino, visoko inflacijo in negotovimi naložbami.

Delnice so zrasle za manj kot 10 odstotkov, odkar je bil Sewing leta 2018 imenovan za izvršnega direktorja, čeprav so se več kot podvojile od najnižjih vrednosti pred skoraj štirimi leti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek