REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Popovič mora Carlovi plačati 3500 evrov odškodnine zaradi opazk o oprsju

Popovič mora Carlovi plačati 3500 evrov odškodnine zaradi opazk o oprsjuKoprski župan Boris Popovič

Ljubljansko okrajno sodišče je razsodilo, da mora koprski župan Boris Popovič novinarki Televizije Slovenija Eugeniji Carl plačati 3500 evrov odškodnine zaradi opazk, ki jih je izrekel o njenem oprsju. Če bo s svojimi izjavami še naprej posegal v njene osebnostne pravice, pa ga bo vsaka nadaljnja kršitev stala 2000 evrov, poročajo Primorske novice.

Sodbo je Carlova prejela danes, potem ko se je 12. decembra lani po štirih sodnih obravnavah sklenilo pravdanje, ki ga je sprožila zoper Popoviča.

Lokalni politik je s to sodbo dobil lekcijo, da ni vsemogočen in nedotakljiv in da se jezični 'stretching' očitno niti finančno ne izplača.

"Lokalni politik je s to sodbo dobil lekcijo, da ni vsemogočen in nedotakljiv in da se jezični 'stretching' očitno niti finančno ne izplača," je Carlova zadovoljna z izidom pravdanja.

Ljubljansko sodišče je v županovih izjavah prepoznalo poseganje v njene osebnostne pravice in mu je že leta 2014 z začasno odredbo prepovedalo javno govoriti o njenem telesu. Enkrat je prepoved prekršil, kar ga je stalo 1000 evrov. Na podlagi sodbe, ki jo je Carlova prejela danes, pa ga bo v primeru, da s spornimi izjavami ne bo prenehal, doletela dvakrat večja kazen, po 2000 evrov za vsako kršitev.

"Sodišče ne dvomi, da je tožnica zaradi podanih izjav trpela duševne bolečine. V zvezi s tem je sodišče v celoti sledilo izvedeniškemu mnenju tudi glede obsega duševnih bolečin in samih posledic, pa tudi izpovedbi tožnice, ki jo izvedeniško mnenje tudi potrjuje," izhaja iz sodbe, pod katero je podpisana sodnica Alenka Kočevar Nosan.

Po poročanju Primorskih novic Popovič še ni komentiral sodbe, ki sicer še ni pravnomočna. Pričakovati pa je, da se bo nanjo pritožil. S Carlovo se bosta v vsakem primeru kmalu ponovno srečala v sodni dvorani, saj ga je novinarka ovadila tudi kazensko, prva obravnava pa je predvidena v začetku aprila, na spletni strani poroča časnik.

Delite članek