REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»ZDA so sprožile vojno proti evropskim zaveznikom! To ponižuje in uničuje Evropo!«

»ZDA so sprožile vojno proti evropskim zaveznikom! To ponižuje in uničuje Evropo!«Severrni tok kakor »evropski« 11. september? Vir: Telegram, zajem zaslona, Pepe Escobar

Znani voditelj spletnih oddaj Garland Nixon se je pogovarjal z nekdanjim pripadnikom ameriških marincev in inšpektorjem OZN Scottom Ritterjem o poteku vojne v Ukrajini.

Scott Ritter je ob tem analiziral tudi ozadje napadov na plinovod Severni tok.

Pri tem sta ocenjevala različne komentarje, ki so se pojavili takoj po eksplozijah, predvsem pa obtožbe poljskih, britanskih in ameriških medijev, da za napadi »najverjetneje stoji Rusija

Garland in Ritter
Gerald Nixon in Scott Ritter. vir: Zajem zaslona, YouTube

Scott Ritter je sabotažo Severnega toka ocenil tako: »Biden sam je rekel: 'To bo storjeno!' In bilo je storjeno.

O tem ni nobenega dvoma. Ljudje bodo rekli: 'O moj bog! Rusija je to storila.' Toda kdo to pravi? Propagandne službe.

Obstaja pa ena država, ki ji je to uspelo.«

Ritter ne pušča prostora za dvom: »In to so ZDA, ki so izpolnile obljubo ameriškega predsednika.

Ti shodi bi se nadaljevali in zgodila bi se ena od dveh stvari. Ali bi nemška vlada zagnala Severni tok 2 ali pa bi jo strmoglavili in nadomestili ljudje, ki bi zagnali ta plinovod. In z ameriškega vidika je to zelo nevarno.

Tukaj je jasno, da so ta napad izvedle ZDA. Še dan pred tem so bile ulice nemških mest polne protestnikov, ki so govorili proti politiki svoje vlade, politiki zadušitve Nemčije.

Z zapiranjem industrije, skokovitimi cenami energije in dolgo in mrzlo zimo pred nami. In državljani Nemčije so rekli: 'Nehajte s temi neumnostmi! Vklopite Severni tok 2.'

Ti shodi bi se nadaljevali in zgodila bi se ena od dveh stvari. Ali bi nemška vlada zagnala Severni tok 2 ali pa bi jo strmoglavili in nadomestili ljudje, ki bi zagnali plinovod.«

»In z ameriškega vidika je to zelo nevarno,« opozarja Ritter. »Nemčija je ključna zaveznica pri izvajanju ameriške hegemonije.

ZDA so se odločile uničiti plinovode. In kar koli že si Nemci želijo, se to ne bo več zgodilo. To je bil namen te operacije.

S tem ne kaznujejo Rusije, ta tako ali tako ni dobavljala plina. Samo gledala je, kako so Nemci naredili prostovoljni samomor.«

»Zgodilo se je to, da so ZDA sprožile vojno proti svojim evropskim zaveznikom. Na to ni mogoče gledati drugače.

To je tako neumno! Uničuje Evropo! Včasih smo Tonyju Blairu rekli ameriški pudelj, zdaj ne vem, kako naj rečem Evropi. To je nekakšna nespodobna beseda! To je ponižujoče za Evropo!

Ne vem, kaj bodo imele ZDA od tega. Kajti ne glede na kratkoročni dobiček, ki bi ga lahko Biden dobil, bo ta operacija imela dolgoročne posledice,« opozarja Ritter.

S tem ne kaznujejo Rusije, ta tako ali tako ni dobavljala plina. Samo gledala je, kako so Nemci naredili prostovoljni samomor.

»To seveda pomeni, da se je Evropi zgodil teroristični napad na njeno energetsko varnost, podoben tistemu trenutku v zgodovini, ko so ZDA 11. septembra 2001 z letali napadli teroristi.

Le da so bili tokrat v napad na Evropo najverjetneje vključeni - podvodni droni ali podmornice. To je lepo ilustriral Pepe Escobar.

Zanimiva je tudi primerjava med tem, kar so nekoč naredili ameriški in kaj danes delajo evropski politiki,« poudarja Ritter.

George Bush - enajsti september
11. september: George Bush objema gasilca. Vir: Zajem zaslona

»Vemo, da je nekdanji ameriški predsednik George Bush takoj po napadih odšel na ruševine nebotičnikov v New Yorku.

Tam se je objemal z reševalci in gasilci, obljubljal obnovo in bodril ljudi.

Eden prvih, ki mu je ponudil vso pomoč je bil prav Vladimir Putin...« spominja Ritter.

»In nato je Washington sprožil 'povračilne' napade - na sicer napačne države.

Kajti teroristi v letalih niso bili iz Afganistana in Iraka, pač pa večinoma iz ameriške zaveznice - Savdske Arabije.«

ZDA obsojajo Evropo na pomanjkanje plina!
ZDA so tik pred zimo obsodile Evropo na pomanjkanje plina! Vir: Zajem zaslona, Twitter

»In evropski politiki?

Nič, samo tiho nadaljujejo po isti poti...

Najbrž vedoč, da so jih ZDA stisnile v kot...« sklene analizo aktualnega dogajanja nekdanji ameriški marinec.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek