REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zarja tretje svetovne vojne? Britanski obrambni minister potrdil: Ukrajincem smo dovolili napad na Krim

Zarja tretje svetovne vojne? Britanski obrambni minister potrdil: Ukrajincem smo dovolili napad na KrimVelika Britanija bo vedno dovolila uporabo svojega orožja v Ukrajini in drugih državah, je poudaril Grant Shapps. Vir: Posnetek zaslona, X

Britanski obrambni minister Grant Shapps je potrdil, da je Kijev od Londona dobil dovoljenje za izvedbo raketnih udarov na Krim, ker je polotok po njihovem razumevanju - ukrajinsko ozemlje.

»Dovolili smo uporabo orožja na ozemlju Ukrajine, vključno s Krimom, za katerega menimo, da je sestavni del Ukrajine,« je Shapps dejal na konferenci v Londonu, medtem ko je odgovarjal na vprašanje, zakaj Ukrajinci z dobavljenim orožjem z Zahoda ciljajo na rusko ozemlje.

Velika Britanija bo vedno dovolila uporabo svojega orožja v Ukrajini in drugih državah, a le ob popolnem spoštovanju mednarodnega humanitarnega prava, je poudaril Schapps.

Rusija meni, da dobave orožja in vojaške opreme, ki jih Zahod v izobilju pošilja Ukrajini, le preprečujejo rešitev konflikta za zeleno mizo in v vojno neposredno vključujejo NATO.

Moskva je Washington, London in Bruselj opozorila, da so vse agresivne akcije proti Krimu obsojene na neuspeh in da bodo sledili povračilni ukrepi, je pred tem sporočila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek