REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj Vladimir Putin ne sledi Donaldu Trumpu in kaj si ruski predsednik sploh misli o socialnih omrežjih?

Zakaj Vladimir Putin ne sledi Donaldu Trumpu in kaj si ruski predsednik sploh misli o socialnih omrežjih?Iz oči v oči: Vladimir Putin in Donald Trump. Vir: Twitter
Vladimir Putin razkriva, da sploh ne spremlja oziroma ne sledi Twitter računu svojega ameriškega kolega Donalda Trumpa.

Ruski predsednik je v pogovoru za Russia Today priznal, da ne sledi in celo sploh ne spremlja, kaj na svojem Twitter računu objavlja njegov ameriški kolega Donald Trump, ki je sicer svetovno znan kot goreč »tviteraš«, ki nenehno tvita, poroča tiskovna agencija TASS.

Trump je namreč tako goreč, ko gre za pisanje in pošiljanje kratkih sporočil prek družbenih omrežij, predvsem pa Twitterja, ki ga tudi sredi noči uporablja za to, da javnosti sporoča zasuke lastnih političnih in drugih stališč ali pa, da se je »prav ta hip« odločil, da odpusti nekoga od svojih najbližjih sodelavcev – na primer tiskovno predstavnico Bele hiše, ali šefa lastnega osebja, ali pa državnega sekretarja …

Toda Vladimir Putin razkriva, da sploh ne spremlja oziroma »osebno ne sledi Twitter računu« svojega ameriškega kolega Donalda Trumpa.

Čeprav se ne ukvarja z vsakodnevnimi objavami Donalda Trumpa na tem družbenem omrežju, je predsednik Rusije poudaril, da meni, da je mnenje ameriškega predsednika za mnoge, pa tudi za svet, zelo pomembno.

»Njegovo mnenje ima vedno neko težo,« je pristavil Putin.

Nato je pojasnil, da osebno Trumpove objave na tem omrežju - ne spremlja.

Razlog za to je preprost.

»Priznati moram, da nimam svojega računa ne na Twitterju in ne kje drugje na družbenih omrežjih. Zato tam niti ne sledim nikomur,« je dejal ruski predsednik.

Nato je sklenil: »Seveda pa občasno v zvezi s tem dobivam poročila svojih uslužbencev.«

Ni dvoma, da ruskemu predsedniku socialna omrežja ne dišijo in jih ne namerava niti v prihodnje uporabljati tako, kot jih nebrzdano izrablja aktualni predsednik ZDA.

Delite članek