REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova sporočila ZDA: Za dvig drona se obrnite na  ukrajinske potapljače

Zaharova sporočila ZDA: Za dvig drona se obrnite na  ukrajinske potapljačeMarija Zaharova

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova je Washingtonu priporočila, naj se za pomoč pri iskanju v Črnem morju sestreljenega drona obrne na ukrajinsko podjetje, ki je po poročanju zahodnih medijev vpleteno v eksplozije na »Severni tokovi.«

Zakharova je komentirala izjavo koordinatorja za strateško komuniciranje v Svetu za nacionalno varnost Bele hiše Johna Kirbyja, da ni prepričan, da je mogoče dvigniti razbitine brezpilotnika, saj se nahajajo globoko na dnu.

»John, pridobi si telefonsko številko New York Timesa in povprašaj po zasebnem ukrajinskem podjetju, ki je po ameriški propagandi razstrelilo plinovod Severni tok zelo globoko v Baltskem morju. Sodeč po vaših dokumentih so specialisti za globoko potapljanje. Spravili ga bodo ven,« je zapisala tiskovna predstavnica na svojem kanalu Telegramu.

Evropsko poveljstvo oboroženih sil ZDA je v torek sporočilo, da je ruski Su-27 nad Črnim morjem »trčil« z ameriškim dronom MK-9 in da je brezpilotno letalo padlo v mednarodne vode.

Na ruskih družbenih omrežjih se norčujejo, češ da so pridobili ekskluzivne slike rušenja drona...

Rusko letalo Su-27 naj bi namerno spustilo gorivo na MK-9, zaradi česar je odpovedal propeler letala in je dron padel v mednarodne vode, poroča Sputnik.

Rusko obrambno ministrstvo je pozneje sporočilo, da je ameriški dron MQ-9 Reaper med ostrim manevriranjem v mednarodnih vodah blizu Krima strmoglavil v Črno morje.

Na družbenih omrežjih že objavljajo ekskluzivne posnetke ribiča, ki je na kopno potegnil dron...

Brezpilotno letalo je letelo v smeri Rusije z izklopljenimi transponderji in kršilo meje območja začasnega režima zračnega prostora, vzpostavljenega za izvajanje ruske posebne vojaške operacije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek