REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova: Scholz se je osramotil na Kitajskem, ni opravil domače naloge

Zaharova: Scholz se je osramotil na Kitajskem, ni opravil domače nalogeNemški kancler je bil v poskusu »naučiti« Ši Džinpinga, kako naj se obnaša do posebne vojaške operacije, videti smešno, kot šolar, ki je pozabil narediti domačo nalogo, se je na račun Olafa Scholza posmehnila tiskovna predstavnica ruskega MZZ-ja. Vir: Posnetek zaslona, X

Poskusi nemškega kanclerja Olafa Scholza, da bi sprl Rusijo in Kitajsko ter »naučil« kitajskega voditelja Ši Džinpinga, kako naj ravna z Moskvo, so videti izjemno groteskni, je v pogovoru z novinarji dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

»Ali ne razume kolikšna je razlika med njim in predsednikom Ljudske republike Kitajske? Gost iz Nemčije je bil videti kot šolar, ki ni naredil domače naloge,« je dejala tiskovna predstavnica.

Nemški kancler v bistvu ni povedal nič novega – je le ponovil vse taiste dolgočasne fraze o ruski »agresiji«, podpori Ukrajini, »kolikor je treba«, pogajanjih z Rusijo, »ko Kremelj umakne rusko vojsko« in druge nesmiselne izjave, navaja Zaharova.

»Nam ostane samo to, da ga pomilujemo ali se nasmejimo nesmiselnim izjavam Scholza, na enak način, kot se je on sam, veseljak, smejal besedam ruskega predsednika Vladimirja Putina o genocidu v Donbasu,« ki so ga izvajali ukrajinski neonacisti od v preteklih desetletjih, je dodala Zaharova.

»Scholzu ni lahko, saj je nekoč močna politična avtoriteta Nemčije tako rekoč izgubljena, sankcije, ki naj bi uničile rusko gospodarstvo, zdaj uničujejo nemško, obljubljenega strateškega poraza Rusije ni niti na vidiku, Ukrajina pa še vedno ni zmagala,« je poudarila Zaharova.

A kot dodaja, bo Scholzu kmalu odleglo, saj bodo jeseni 2025 v Nemčiji volitve, na katerih nima nobenih možnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek