REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova o Bidnovi izjavi, da so Američani nenadomestljiv narod: »Cringe« leta!

Zaharova o Bidnovi izjavi, da so Američani nenadomestljiv narod: »Cringe« leta!Medtem ko hvali ZDA in trdi, da je Washington edina velesila na svetu, ameriški predsednik ne omenja državnega dolga in nenadzorovanega tiskanja denarja, spominja Marija Zaharova. Vir: Posnetek zaslona, X

Ko govori o tem, da so Američani »nenadomestljiv narod, edina velesila na svetu in glavna demokracija«, ameriški predsednik Joseph Biden iz nekega razloga ne omenja državnega dolga ZDA in nenadzorovanega tiskanja denarja, je izpostavila tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije, Marija Zaharova in v nedavni objavi na Telegramu ocenila, da gre za »cringe leta«.

»Najsmešnejše pa je, da je leta 1912 demokratski predsedniški kandidat Woodrow Wilson v svojem predvolilnem govoru dejal, da 'nihče ni nenadomestljiv'.

Wilson je na teh volitvah zmagal,« je pomenljivo spomnila Zaharova.

Ameriški državni dolg je, spomnimo, dosegel neverjetno višino.

Po podatkih ministrstva za finance ZDA iz marca je državni dolg presegel 34 bilijonov dolarjev in se še naprej povečuje za približno bilijon dolarjev skoraj vsakih 100 dni.

Ameriška centralna banka, Federal Reserve (FED) je prvič v ameriški zgodovini poročala o izgubi v višini 114 milijard dolarjev za leto 2023.

Mnogi strokovnjaki menijo, da je to šele začetek.

Obenem je Rusiji kljub sankcijam in vojni uspelo doseči zavidljive gospodarske rezultate, njena gospodarska rast pa se nadaljuje.

BDP je tako v prvem četrtletju leta dosegel 5,4 odstotka. Ruska federacija še naprej razvija in krepi partnerstvo s prijateljskimi državami, do leta 2030 pa je zastavljen nov cilj - Rusija bo postala četrto največje gospodarstvo na svetu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek