REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

V Avstriji vojaške vaje varovanja zunanjih meja EU

V Avstriji vojaške vaje varovanja zunanjih meja EU

Na Spodnjeavstrijskem so se danes začele petdnevne vojaške o varovanju meja pred morebitnim novim begunskim valom. Na vajah poleg avstrijskih vojakov sodelujejo še pripadniki češke in madžarske vojske. Skupno se 2360 vojakov uri predvsem v tem, kako pomagati policiji pri varovanju zunanje meje EU, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vojaki se bodo med drugim urili v uporabi pripomočkov za nadzor meje, kot so termo kamere, senzorji in droni. Prav tako bo v vaji sodelovalo izvidniško letalo.

V vaji sodeluje 2200 avstrijskih vojakov ter 160 vojakov iz Češke in Madžarske ter opazovalci iz številnih držav. Vaje z naslovom Coopsec 17 se bodo končale v petek, ko bodo vajo obiskali obrambni ministri vseh treh držav, avstrijski Hans Peter Doskozil, češki Martin Stropnicky in Istvan Simicsko iz Madžarske.