REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trumpu so šteti dnevi v Beli hiši: besen, osamljen, prestrašen, zagrenjen, neuravnovešen, depresiven in poln jeze

Trumpu so šteti dnevi v Beli hiši: besen, osamljen, prestrašen, zagrenjen, neuravnovešen, depresiven in poln jezeCelo Pentagon mu je obrnil hrbet. Vir: Twitter
David Rothschild, eden od članov slavne družine bankirjev istega priimka, se je prek Twitterja obračunal z Ivanko Trump.

Amerika je sita Donalda Trumpa in njegove hčerke Ivanke ter drugih članov družine, ki jih je zaposlil v administraciji ZDA. Zdaj so tudi najbolj olikani med nasprotniki Trumpovih - sneli rokavice …

Nasprotniki Donalda Trumpa in članov njegove družine, ki jih je kot da bi bil kralj a ne predsednik demokratične države imenoval na visoke položaje svetovalcev Bele hiše, začenši od hčerke Ivanke in njenega moža Jareda Kushnerja, očitno nimajo več potrpežljivosti za norčije, ki jih ti zganjajo po družbenih omrežjih.

David Rothschild, eden od članov slavne družine bankirjev istega priimka, se je prek Twitterja obračunal z Ivanko Trump.

»Vsak zakonit glas je treba prešteti. Vsakega nezakonitega se ne sme šteti. To ne bi smelo biti sporno. To ni strankarska izjava - svobodne in poštene volitve so temelj naše demokracije,« je med preštevanjem volilnih lističev čivknila Ivanka.

Rothschild se je odzval nepričakovano ostro.

Svoj komentar na račun Ivankinih napotkov glede volitev je strnil v le dve besedi.

»Je*i se« (Fuck You), je sporočil Ivanki, ki je v preteklih dneh veselo delila svoje fotografije z družino, posnete v Beli hiši.

Rothschild ne skriva navdušenja nad zmago demokrata Joeja Bidna, in – podobno kot večina Američanov – je utrujen od nakopičenih spletk in nevarnih političnih igric, ki jih je družina Trump na čelu z Donaldom nizala vse od volitev 3. novembra lani.

Toda ni vse rožnato niti med ožjim krogom Trumpovih – najljubša Donaldova hčerka medtem poskuša rešiti kar se rešiti da, kljub slabim novicam.

Ena zadnjih je, da krajani podeželskega kluba na Floridi, kamor se pravkar selita z možem Jaredom, zavračajo njuno prošnjo za članstvo v prestižnem klubu petičnežev in jima odkrito sporočajo, da ju v svojem okrožju nikakor ne želijo.

To je za Ivanko problem, ker si je prav Florido izbrala za svoj volilni okraj, kjer bi nadaljevala politično kariero, sprva kot senatorka.

Nato bi leta 2024 poskusila še naskok v Belo hišo, tedaj kot - predsednica.

Ocenila je namreč, da je politika njena prihodnost in je prepričana, da ji bo očka pomagal do zmage na predsedniških volitvah leta 2024.

Toda glede na odziv (zdaj že nekdanjih) sodelavcev, se zdi, da je pred Ivanko nemogoča misija.

Sicer je virov iz Bele hiše, ki z mediji lahko delijo prigode iz klana Trumpovih vse manj, ker so Donalda (pa tudi Melanio in Ivanko) v zadnjih dnevih njegove vladavine zapustili skoraj vsi svetovalci in sodelavci.

Še posebej od trenutka, ko je postal edini ameriški predsednik v zgodovini »ovešen« z dvema ustavnima obtožbama.

Vse to je pripeljalo do govoric, da se mu zdaj nihče od nekdanjih vnetih podpornikov in »prijateljev« noče več oglasiti niti po telefonu.

Celo zmeraj objemajoči raper Kanye West ne.

Zato redki obiskovalci Ovalne pisarne poročajo, kako so klavrno videti Trumpovi zadnji dnevi v čevljih predsednika Združenih držav Amerike.

Občutke so strnili v en sam, toda pomenljiv stavek: »Besen, osamljen, prestrašen, zagrenjen, neuravnovešen, depresiven in poln jeze.«

Da je prestrašen in frustriran niti ne čudi, ker iz številnih zveznih držav Amerike prihajajo novice, da tožilci odpirajo kazenske preiskave proti Donaldu Trumpu zaradi njegovih poskusov, da ovrže rezultate državnih volitev iz novembra leta 2020.

Ob tem že potekajo številne preiskave kaznivih dejanj, ki presegajo njegovo zvezno moč celo v primeru, če se »samopomilosti« tik pred koncem lastnega mandata.

Hkrati pa tudi eden od vidnejših aretirancev med privrženci Donalda trumpa, rogovilež Jake Agneli, ki je bil del drhali, ki je 6. januarja razdejala Kapitol, preko svoje mame in odvetnika zahteva, da naj ga aktualni ameriški predsednik – pomilosti, dokler je še v »pisarni«.

Trumpa po drugi strani obtožujejo tudi drugih zavržnih in kaznivih dejanj, na primer, da ima skupaj s svojo kliko prste vmes tudi pri »izginotju« 900.000 odmerkov Pfizerejevega cepiva proti virusu SARS-CoV-2, kar je naneslo milijonski zaslužek pri prodaji le-teh - »pod mizo«.

Donaldovim mukam ni videti konca ...

Iz okrožja Palm Beacha prihaja novica, da mestne oblasti že iščejo način, kako naj se trajno znebijo Trumpa – golfista.

Podobno je tudi na Škotskem, kjer ima svoj luksuzni golf-klub; tam prav tako tuhtajo, kako naj sa svojih zelenih trat izženejo nadležnega Donalda in člane njegove razvajene družine.

Trumpov poslovni imperij se sunkovito ruši – tudi mesto New York napoveduje, da bo odpovedalo vse pogodbe s Trumpovo organizacijo.

Celo Pentagon se je uprl in objavil, da tokrat ne bo tradicionalne poslovilne slovesnosti v čast odhajajočega predsednika Donalda Trumpa.

Donaldu Trumpu pa ostane (slaba) tolažba, da sta mu vsaj tehnološka velikana Twitter in Facebook znova dovolila uporabljati svoj račun.

Sicer ne za dolgo časa, ker je predsedniški Twitter račun »prenosljiv«, kar pomeni, da ga bo 21. januarja dobil Joe Biden, vse račune Melanie (@Flotus), pa prejme soproga novega ameriškega predsednika in nova prva dama, Jill, s katero se Trumpu zvesta Melania še vedno ni srečala, kar je tudi v hudem nasprotju z dolgoletno ameriško tradicijo.

Donald Trump se bo izognil srečanju z Bidnom tako, da bo iz Washingtona v smeri svojega letovišča na Floridi odletel s predsedniškim letalom 20. januarja, še pred inavguracijo novega predsednika ZDA.

Če bi odpotoval pozneje bi za uporabo letala Air Force One moral zaprositi predsednika Joeja Bidna ali pa odleteti s svojim letalom.

Pred tem naj bi pozdravil svoje privržence, ki naj bi mu organizirali nekakšno slovesnost z rdečo preprogo in ceremonijami.

Donald Trump bo ostal v spominu Američanov kot le eden od treh ameriških predsednikov v zgodovini, ki niso prisostvovali inavguraciji novega predsednika.

Je pa edini, ki je bil ustavno obožen - dvakrat.

Delite članek